Prens Harry, telefon dinleme ve mahremiyet davasi için Londra'daYavuz Aydin

Prens Harry, telefon dinleme ve mahremiyet davasi için Londra'daYavuz Aydin

ANKARA (AA) - Ingiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry, açtigi telefon dinleme ve özel hayatin gizliliginin ihlali davasinin durusmasina katilmak için Londra'ya geldi.

Sky News'in haberine göre, Prens Harry'nin Elizabeth Hurley, Sadie Frost, Elton John ve film yapimcisi David Furnish'in de aralarinda bulundugu davacilarla Associated Newspapers Limited'e (ANL) karsi açtigi telefon dinleme ve özel hayatin gizliliginin ihlali davasinin durusmasi, Yüksek Mahkemede görüldü.

Prens Harry, durusmaya katilmak üzere Londra'ya sürpriz ziyaret gerçeklestirdi.

4 gün sürecek durusmalarda davanin devam edip etmeyecegine karar verilmesi bekleniyor.

Dava kapsaminda özel dedektiflerin, arabalara ve evlere gizlice dinleme cihazlari yerlestirmesi, özel telefon konusmalarinin kaydedilmesi, yasa disi yollarla banka hesaplarina erisilmesi ve içeriden bilgi almak için polise para ödemesi gibi ANL'ye yönelik iddialar ele alinacak.

Mahkemede ANL'nin, iddialarin yargilama yapilmadan reddedilmesine yönelik teklifi de degerlendirilecek.

- ANL, iddialari reddediyor

Hakkindaki iddialari reddeden ANL, suçlamalari "akla sigmayan karalamalar" ve "kurulusu telefon korsanligi skandalina sürüklemeye yönelik önceden planlanmis ve organize bir girisim" olarak nitelendirdi.

ANL'nin adi açiklanmayan yetkilisi, iddialarin "hiçbir inandirici kanita dayanmayan, asilsiz ve son derece karalayici" oldugunu ifade etti.

- "Agir mahremiyet ihlallerine" ugradiklari için dava açmislardi

Prens Harry, Elizabeth Hurley, Sadie Frost, Elton John, David Furnish ve Clarendon Baronesi Doreen Lawrence'in da aralarinda bulundugu sanatçi ve politikacilar, Associated Newspapers aleyhinde Ekim 2022'de dava açmisti.

Davacilar, The Mail On Sunday ve MailOnline'nin da yayincisi olan ANL tarafindan islendigi iddia edilen "menfur suç eylemleri" sonucunda "agir mahremiyet ihlallerine" ugradiklarini, özel bilgilerinin kötüye kullanildigini savunmustu.

Ingiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry, Ingiliz The Mail On Sunday gazetesine açtigi iftira davasini, Temmuz 2022'de kazanmisti.

Prens Harry, 4 Ekim 2019'da da telefon mesajlarini "hackledikleri" gerekçesiyle The Sun, Daily Mirror ve artik faaliyette olmayan News of the World gazetelerini dava etmisti.