Peugeot 408 Türkiye'de satisa sunulduAbdulselam Durdak- Peugeot'nun C segmentinde fastback tasarimli yeni modeli 408, Allure ve GT donanim paketi ve 6 farkli renk seçenegiyle Türkiye'de satisa çikti - Fransa'nin Mulhouse kentinde üretilen yeni Peugeot 408'in ilerleyen dönemlerde tamamen elektrikli versiyonun da Türkiye'de satis sunulmasi planlaniyor

Peugeot 408 Türkiye'de satisa sunulduAbdulselam Durdak- Peugeot'nun C segmentinde fastback tasarimli yeni modeli 408, Allure ve GT donanim paketi ve 6 farkli renk seçenegiyle Türkiye'de satisa çikti
- Fransa'nin Mulhouse kentinde üretilen yeni Peugeot 408'in ilerleyen dönemlerde tamamen elektrikli versiyonun da Türkiye'de satis sunulmasi planlaniyor

ISTANBUL (AA) - Peugeot, dikkati çeken fastback tasarimli yeni modeli 408'i Allure ve GT donanim paketleriyle Türkiye'de satisa sundu.

Peugeot açiklamasina göre, marka, yeni 408 modeliyle SUV kodlu dinamik silueti ve fastback tasarimiyla kaliplari kiriyor. Ekim 2022'deki Paris Otomobil Fuari’nda dünya tanitimi yapilan yeni Peugeot 408, Türkiye'de de satilmaya baslandi.

Peugeot, yeni 408 ile son derece rekabetçi C segmentindeki ürün çesitliligini artirirken, markanin SUV sinifindaki basarisini da devam ettirecek. Türkiye'ye ilk asamada 1.2 PureTech 130 motor ve 8 ileri vitesli EAT8 otomatik sanzimaniyla ithal edilen Peugeot 408'in gelecekte tam elektriklisinin de satisa sunulmasi planlaniyor. Peugeot 408'de Allure ve GT donanim paketlerine ek olarak 6 farkli renk seçenegi de tercih edilebiliyor.

Peugeot 408'in Allure donanim seviyesi 1 milyon 110 bin TL'den satisa sunulurken, GT donanim seviyesine sahip Peugeot 408 modeline ise 1 milyon 283 bin TL'den baslayan lansmana özel fiyatlarla sahip olunabiliyor.

Peugeot Türkiye, yeni 408 modeli için mart ayi boyunca sundugu 240 bin TL'ye kadar 12 ay vadeli ve yüzde 0,99 faizli finansman kampanyasiyla da dikkati çekiyor.

- Allure Ve GT donanim seviyeleri

Yeni Peugeot 408 Allure'un tasarim ve stil konusundaki standartlari, parlak krom ön izgara, karartilmis arka camlar, Peugeot LED teknolojili farlar, parlak siyah arka tampon eklentisi ve egzoz çikislari olarak göze çarparken, 19 inçlik JASPE alüminyum alasim jantlarla tasarim tamamlaniyor.

Iç mekanda kumas ön panel ve kapi kaplamalari, ambiyans aydinlatmasi, parçali deri kapli direksiyon, çerçevesiz elektrokrom dikiz aynasi, yari deri kumas döseme, mint yesili dikisli koltuklar, yükseklik ayarli-bel destekli-isitmali-baldir destekli sürücü koltugu, yükseklik ayarli-bel destekli-isitmali-yolcu koltugu, akustik lamine ön cam, hava kalitesi sistemi (AQS), tam otomatik klima, anahtarsiz giris ve çalistirma sistemi standart olarak sunuluyor.

Yeni Peugeot 408 Allure'un sürüs destek sistemleri arasinda, 180 derecelik geri görüs kamerasi & 3 görüntü modu, ön-arka park sensörü, geri manevra trafik uyari sistemi, kör nokta uyari sistemi (75 m’ye kadar algilama), aktif serit takip sistemi, hiz limiti tanima ve önerme, akilli far sistemi (aktif uzun far), aktif tam durdurma güvenlik freni, dur & kalk fonksiyonlu adaptif hiz sabitleyici yer aliyor. teknolojik diger donanimlar arasinda, 10 inçlik dijital ön gösterge paneli, 10 inçlik kapasitif dokunmatik ekran, 4 usb baglantisi (type c), kablosuz mirror screen, 12v güç soketi bulunuyor.

Yeni Peugeot 408 GT'de ise Allure'dan farkli olarak, özel gt tasarimi gövde rengi krom ön izgara, yan gövde Peugeot logosu, Matrix Full LED teknolojili farlar, GT Tasarimi 3D LED arka stoplar ve 19 inçlik GRAPHITE alüminyum alasim jantlar yer aliyor.

Iç mekandaki tasarim farkliliklari ise adamite yesili dikis detayli alüminyum ön panel, adamite yesili dikis detayli alüminyum kapi kaplamalari, siyah iç tavan kaplamasi, gt logolu isitmali deri kapli direksiyon, elektrikli 10 yön ayarlanabilir-hafizali-isitmali-ayarlanabilir baldir destekli-masaj fonksiyonlu sürücü koltugu (agr onayli), elektrikli 6 yön ayarlanabilir-bel destekli-isitmali-masaj fonksiyonlu ön yolcu koltugu (agr onayli), alcantara yari deri kumas dösemeli adamite yesili dikisli koltuklar ve açilir cam tavan olarak dikkati çekiyor.

Spor Sürüs Paketi'ni de barindiran Peugeot 408 GT, bu sayede, daha hizli vites geçisleri, daha yüksek hizda vites geçisi, spor direksiyon hakimiyeti ve daha hizli tork aktarimi için optimize edilmis pedallara kavusuyor. Temiz kabin (clean cabin system), elektrikli bagaj kapagi, LED aydinlatmali & havalandirmali torpido gözü, visiopark paketi, ön-arka park sensörleri, yan sensörler, 360 derecelik 4 kamerali park destegi, geri viteste otomatik alçalan yan aynalar, serit konumlama asistani, genisletilmis trafik levhalari tanima sistemi, 10 inçlik 3D dijital ön gösterge paneli, I-Toggles ve 3D navigasyon sistemi gibi donanimlar da Peugeot 408 GT'de standart olarak yer aliyor.

En güncel sürüs destek sistemleriyle donatilan yeni Peugeot 408, aerodinami ile birlesen verimlilik uzmani motora da sahip olmasiyla öne çikiyor.

Fransa'nin Mulhouse kentinde üretilen yeni Peugeot 408'in ilerleyen dönemlerde tamamen elektrikli versiyonun da Türkiye'de satis sunulmasi planlaniyor.