Paris'te dünyaca ünlü sanatçilar Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için sahneye çiktiEsra Taskin- Konsere, Fransa Kültür Bakani Rima Abdul-Malak da katildi

Paris'te dünyaca ünlü sanatçilar Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için sahneye çiktiEsra Taskin- Konsere, Fransa Kültür Bakani Rima Abdul-Malak da katildi

PARIS (AA) - Fransa'nin baskenti Paris'te, piyanist ve besteci Fazil Say'in da aralarinda oldugu çok sayida sanatçi Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için konser düzenledi.

Fondation De France isbirliginde Paris'teki Olympia konser salonunda "Deprem karsisinda tek yürek" adiyla düzenlenen gecede elde edilen gelirler "Asrin felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaras merkezli depremlerde zarar gören Türkiye ve Suriye'deki afetzedelere için kullanilacak.

France 2 televizyon kanalinda canli yayimlanan konserde, piyanist Say'in yani sira dünyaca ünlü sanatçilardan Gims, Zaz ve Patrick Bruel gibi çok sayida isim sahne aldi ve Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere bagis çagrisinda bulundu.

Konsere, Fransa Kültür Bakani Rima Abdul-Malak da katildi.

Etkinlikte, bölgedeki röportajlarin video gösterimi yapildi.

Fazil Say, konserde yaptigi konusmada depremlerden etkilenenlerden bahsederek, konser etkinligine katilan sanatçilara tesekkür etti. Say, "Bir Türk vatandasi olarak, Fransiz halkinin dayanismasini hissediyorum." dedi.

Fransiz sanatçi Zaz Haziran da Türkiye'de düzenleyecegi konserin gelirlerini bagislayacagini söyledi.

Konser ekinligine katilan Türkiye'deki deprem bölgesinde bulunmus olan Fransiz arama kurtarma görevlilerinden Philippe Besson Kahramanmaras'a vardiklarinda AFAD'la görüstüklerini ve kente varir varmaz yardim faaliyetlerine basladiklarini belirtti. Besson, kurtarma arama faaliyeti sirasinda 16 yasinda Feyzanur adli genci kurtarma anlarini anlatti.

Çok sayida kisinin katildigi gecede toplanan bagis rakami en son 2,3 milyon avro olarak açiklandi.

Öte yandan bagis kampanyasina katkida bulunmak isteyenler bunu Fondation De France'un internet sitesi ve posta yoluyla yapmaya devam edebilecek.