Onikisubat Belediye Baskani Mahçiçek'ten EXPO 2023 açiklamasi:Tunahan Akgün- "Insallah açilisi 14 Ekim'de yapacagiz"

Onikisubat Belediye Baskani Mahçiçek'ten EXPO 2023 açiklamasi:Tunahan Akgün- "Insallah açilisi 14 Ekim'de yapacagiz"

KAHRAMANMARAS (AA) - Onikisubat Belediye Baskani Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaras'ta düzenlenecek EXPO 2023'ün 14 Ekim'de açilacagini söyledi.

Belediye binasinin fuaye alaninda basin mensuplariyla bir araya gelen Mahçiçek, EXPO 2023 organizasyonunun Kahramanmaras'in uluslararasi arenada taninirligini artiracagini, kentin turizmine önemli katki saglayacagini belirtti.

Kahramanmaras'in küresel marka sehir olmasi için ellerinden geleni yaptiklarini belirten Mahçiçek, EXPO 2023'ün bu bakimdan önemli bir proje oldugunu vurguladi.

EXPO 2023'e iyi hazirlandiklarini, rekreasyon alaninda altyapi, kanalizasyon ve elektrik çalismalarinin tümünü yaptiklarini ifade eden Mahçiçek, projeye çesitli sürdürülebilir etkinlikler de eklediklerini anlatti.

Mahçiçek, Türkiye'de son dönemde yasanan salgin ve depreme ragmen EXPO 2023'e inandiklarini ve basarili olmak için gerekli çalismalari büyük hassasiyetle yerine getirdiklerini belirtti.

Güney Kore'de bir süre önce Uluslararasi Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliginin (AIPH) 75. Kongresine katildigini anlatan Mahçiçek, sunlari kaydetti:

"Sehrimize müjdelerle döndük. Ben orada dedim ki, 'Biz bir mucizeyi gerçeklestirdik, bütün bu olumsuzluklara ragmen bir ilçe belediyesi olarak mucizeyi gerçeklestirdik.' dedim. Ben bile gezdigim zaman 'Nasil yaptik?' diye düsünüyorum. Tüm bunlar bir ilçe belediyesinin yapacagi seyler degil. Adamlara anlattim, tüm felaketlere ragmen ortaya muazzam bir proje çikarmisiz. Kahramanmaras'in yikimini gösterdim, 'Bakin bu yikimlara ragmen biz bunlari yaptik, çok fazla ötelemeyin.' dedim. Toplandilar ve bize de '14-22 Ekim tarihleri arasinda herhangi bir günde açabilirsiniz.' dediler. Yaziyi da gönderdiler. Açilis tarihi önümüz kis oldugu için mümkün mertebe erken açalim diye 14 Ekim’i kararlastirdik. Dün Ankara’daydim, milletvekillerimizle görüsmeler yaptik. Insallah açilisi 14 Ekim'de yapacagiz."

Açilisa Cumhurbaskani Erdogan'i davet ettiklerini ancak programlarinin yogun oldugunu ifade eden Mahçiçek, "Cumhurbaskani Yardimcimiz Cevdet Yilmaz açilisa gelecek insallah. Büyük ihtimalle Tarim ve Orman Bakanimiz Ibrahim Yumakli gelecek. 22 ülkeden insanlar gelecek. EXPO 2023 katilim sayisi bakimindan en önde EXPO'lardan bir tanesi. Bu kadar ülkenin baska bir EXPO'ya katilimi olmamis." diye konustu.