OYDER'in yeni dönem baskani, Rasit Akar olduFatma Eda Topcu- OYDER Baskani Rasit Akar: - "Yeni dönemde yönetim kurulu olarak tüm tecrübemizle oyuncak sektörüne hem yurt içi hem de yurt disi piyasada daha fazla bilinirlik kazandirmak istiyoruz. 2022 yilinda sektör olarak 70 milyon dolar ihracat gerçeklestirdik, 2023 hedefimiz ise 90 milyon dolar"

OYDER'in yeni dönem baskani, Rasit Akar olduFatma Eda Topcu- OYDER Baskani Rasit Akar:
- "Yeni dönemde yönetim kurulu olarak tüm tecrübemizle oyuncak sektörüne hem yurt içi hem de yurt disi piyasada daha fazla bilinirlik kazandirmak istiyoruz. 2022 yilinda sektör olarak 70 milyon dolar ihracat gerçeklestirdik, 2023 hedefimiz ise 90 milyon dolar"

ISTANBUL (AA) - Oyuncakçilar Dernegi (OYDER) Genel Kurulu'nda Rasit Akar, 79'a karsi 89 oyla baskan seçildi.

Dernekten yapilan açiklamaya göre, OYDER Seçimli Genel Kurulu gerçeklesti, oyuncak sektörü yeni dönemdeki yönetimini ve hedeflerini belirledi.

Bu çerçevede Rasit Akar ve yeni yönetimi OYDER'de seçimi kazandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Akar, yeni dönemde ses getirecek projelerle oyuncak sektörüne yeni bir hareket kazandirmak istediklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bir önceki yönetime hizmetleri için tesekkür ediyorum. Bu is gönül isi, hizmet yarisi. Yeni dönemde yönetim kurulu olarak tüm tecrübemizle oyuncak sektörüne hem yurt içi hem de yurt disi piyasada daha fazla bilinirlik kazandirmak istiyoruz. Yeni dönemde oyuncak sektörünü daha da iyi seviyelere tasimak için 'Türkiye Oyuncak Haftasi' düzenleyecegiz. Planladigimiz tüm etkinlikleri Ticaret Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi (MEB) ile koordineli bir sekilde yürütecegiz.

Ayni zamanda ihracata yönelik de çalismalarimiz olacak. Yurt disina ticari heyetler düzenleyecegiz. Fuarlara katilim saglayacagiz. 2022 yilinda sektör olarak 70 milyon dolar ihracat gerçeklestirdik. 2023 hedefimiz ise 90 milyon dolar. Bu hedefe ulasmak için çalismalarimiza basladik."

- "Yeni dönemde Ingiltere ve ABD'yi radarimiza aldik"

Oyuncak sektörü olarak aksam parçalarin ithalatindaki vergi oranlarindan dolayi sorunlar yasadiklarini aktaran Akar, bu noktada yapilabilecek düzenlemelerle ihracatta daha iyi noktalara geleceklerini bildirdi.

Akar, "Oyuncak sektöründe katma degerli ihracati artirmak için de çalismalar planladik. Sektör olarak ihracattaki en önemli pazarimiz Avrupa ülkeleri. Yeni dönemde ise Ingiltere ve ABD'yi radarimiza aldik. Bu ülkelere düzenleyecegimiz ticaret heyetleri ile ihracattaki payimizi artirmak istiyoruz. Sektör olarak birim ihracat degerimiz 4,5 dolar. Nitelikli üretimlerimiz ile bu rakami üst seviyelere tasimayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.