Nevsehir'in ilk kadin milletvekili Filiz Kiliç seçmene tesekkür etti:Behçet Alkan- "Halkimiz teveccüh göstererek beni Nevsehir'in ilk kadin vekili olarak seçti. Anneler Günü'nde en güzel hediyeyi verdiler" - "70 yillik sehirde ilk kez bir kadin milletvekili çikmasinin, sehrin Türkiye ve dünyada görünürlügünü artirmasi noktasinda hayirlara vesile olacagini düsünüyorum"

Nevsehir'in ilk kadin milletvekili Filiz Kiliç seçmene tesekkür etti:Behçet Alkan- "Halkimiz teveccüh göstererek beni Nevsehir'in ilk kadin vekili olarak seçti. Anneler Günü'nde en güzel hediyeyi verdiler"
- "70 yillik sehirde ilk kez bir kadin milletvekili çikmasinin, sehrin Türkiye ve dünyada görünürlügünü artirmasi noktasinda hayirlara vesile olacagini düsünüyorum"

NEVSEHIR (AA) - Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kesin olmayan sonuçlara göre Nevsehir'den milletvekili seçilen evli ve iki çocuk annesi MHP Genel Baskan Yardimcisi Filiz Kiliç, seçmenin kendisine en güzel Anneler Günü hediyesini verdigini belirterek, tesekkür etti.

MHP'nin 18 Mart 2021'de düzenlenen 13. Olagan Büyük Kurultayi'nda genel baskan yardimciligi görevine getirilen Kiliç, 20 Temmuz 1954'te il statüsü kazanan Nevsehir'de ilk kadin milletvekili olarak görev yapacak.

Nevsehir'de MHP'den ilk siradan milletvekili seçilen Kiliç, AA muhabirine, 10 Mart'ta seçim kararinin alinmasinin ardindan dogdugu topraklara hizmet edebilmek amaciyla köy köy gezerek vatandaslarla bir araya geldigini söyledi.

Seçim çalismalari boyunca özellikle kadinlarin ve gençlerin teveccühüne sahit oldugunu anlatan Kiliç, "'Geçmiste yaptiklarimiz bundan sonra yapacaklarimizin teminatidir' dedik. Bunu da halkimiz çok iyi anladi. Halkimiz teveccüh göstererek, beni Nevsehir'in ilk kadin vekili olarak seçti. Anneler Günü'nde en güzel hediyeyi verdiler." dedi.

- "Kadinlara önderlik edebilmek önceliklerimdendir"

Kiliç, sehirde tüm sektörler, sivil toplum kuruluslari ve vatandaslarla el ele vererek istisare kültürünün olusmasi için gayret edecegini, il genelinde tespit ettigi sorunlarin çözümü için adimlar atacagini dile getirdi.

Seçmene desteginden dolayi tesekkür eden Kiliç, kadinlardan ciddi destek gördügünü vurgulayarak, "Arkamdan gelmek isteyen hanimlar ve genç kizlar mutlaka olacak. Öncelikle onlara yol göstermek, neyi nasil yapabilecekleri noktasinda onlara önderlik edebilmek, benim önceliklerimdendir. Özellikle ev hanimlarinin benden özel istekleri vardi. Evlerinde ürettikleri ürünlerin pazarlanmasi hususunda güzel projemiz var. Onu da belediyemizle hayata geçirebilmek için kollari sivayacagim. 70 yillik sehirde ilk kez bir kadin milletvekili çikmasinin, sehrin Türkiye ve dünyada görünürlügünü artirmasi noktasinda hayirlara vesile olacagini düsünüyorum." diye konustu.