NBA'de Morant, sosyal medya paylasimi nedeniyle 4 maç daha oynamayacak Mutlu Demirtastan

NBA'de Morant, sosyal medya paylasimi nedeniyle 4 maç daha oynamayacak Mutlu Demirtastan

ISTANBUL (AA) - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi Memphis Grizzlies'in all-star oyuncusu Ja Morant, elinde silah tuttugu sosyal medya paylasimi nedeniyle en az 4 maç daha takimdan uzak kalacak.

Grizzlies'in internet sitesinde yer alan açiklamada, son 2 karsilasmada kadro disi birakilan Morant'in cezasinin, en az 4 maç daha uzatildigi duyuruldu.

Bu arada olayla ilgili sorusturmayi yürüten Glendale Polis Departmani, suç islendigine dair kanit tespit edilmedigini ve 23 yasindaki basketbolcu hakkinda suçlamada bulunulmayacagini açikladi.

Olaya iliskin sorusturma baslatan NBA yönetimi ise Morant ile ilgili henüz bir yaptirim karari almadi.

Gece kulübünde dans ederken çektigi videonun bir bölümünde elindeki silahi gösteren ABD'li basketbolcu, görüntüyü Instagram hesabindan canli yayinlamisti. Morant, daha sonra davranisi yüzünden Memphis kenti ve kulübünden özür dilemisti.

Ligdeki 4. yilini geçiren Morant, 2 kez all-star seçilmesinin yani sira 2020'de yilin çaylagi, 2022'de de yilin en iyi gelisme gösteren oyuncusu ödüllerine layik görüldü.

Bu sezon maç basina 27,1 sayi, 8,2 asist, 6 ribauntla oynayan yildiz basketbolcu, Grizzlies'i sürükleyen isimlerin basinda geliyor. Morant'in oynamadigi son iki maçi da kaybeden Grizzlies, 38 galibiyet ve 26 maglubiyetle Bati Konferansi'nin 3. sirasinda bulunuyor.

Golden State Warriors, üst üste iki Dallas Mavericks ve Miami Heat maçlarini kaçiracak Morant, baska ceza almamasi halinde San Antonio Spurs mücadelesiyle parkelere dönebilecek.