Mitsubishi Electric, uluslararasi patent basvurularinda dünya çapinda 4'üncü sirada yer aldiFurkan Gençoglu

Mitsubishi Electric, uluslararasi patent basvurularinda dünya çapinda 4'üncü sirada yer aldiFurkan Gençoglu

ISTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric Corporation, Isviçre merkezli Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne (World Intellectual Property Organization-WIPO) göre 2022'de yapilan uluslararasi patent basvurulari açisindan dünya genelinde 4'üncü, Japon sirketleri arasinda birinci sirada yer aldi.

Mitsubishi Electric'ten yapilan açiklamaya göre, hem siralamadaki hem de patent basvurularindaki yüksek seviye, Mitsubishi Electric'in isinin küresellesmesiyle birlikte uluslararasi patent basvuru sahiplerini aktif bir sekilde tesvik etme stratejisini gösteriyor.

Mitsubishi Electric, 2022 yilinda 2014'ten itibaren 9 yil üst üste sirket bazinda uluslararasi patent basvurularinda ilk 5 küresel sirket arasinda yer alirken, 8 yil üst üste tüm Japon sirketleri arasinda ise birinci oldu.

Fikri mülkiyet haklarini (Intellectual Property-IP) gelecekteki büyümesi ve gelisimi için stratejik açidan çok önemli bir is kaynagi olarak konumlandiran Mitsubishi Electric, fikri mülkiyet haklarina iliskin faaliyetlerini dikkatli bir sekilde sirketin is ve AR-GE stratejileriyle uyumlu hale getiriyor. Ekim 2021'de sirket, IP'den yararlanarak sürdürülebilir bir gelecek gerçeklestirmek için harici is birligini tesvik etmek üzere Open Technology Bank faaliyetlerini baslatti.

Mitsubishi Electric, bundan sonra da sosyal zorluklari ele almak ve isi araciligiyla sürdürülebilirlige yönelik yeni degerler sunmak için IP faaliyetlerini güçlendirmeye devam edecek.