Milli motosikletçiler, hafta sonu Italya'da Türkiye adina yarisacak Fatih Çakmak

Milli motosikletçiler, hafta sonu Italya'da Türkiye adina yarisacak Fatih Çakmak

ANKARA (AA) - Milli motosikletçilerden Toprak Razgatlioglu Dünya Superbike Sampiyonasi'nda, Bahattin Sofuoglu Dünya Supersport Sampiyonasi'nda genç sporcu Mert Konuk da Yamaha R3 Blu Cru Avrupa Kupasi'nda hafta sonu Italya'da piste çikacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, Dünya Superbike ve Supersport sampiyonalarinda sezonunun 5. ayagi, 2-4 Haziran tarihlerinde Misano Marco Simoncelli Pisti'nde gerçeklestirilecek.

Toprak Razgatlioglu, Pata Yamaha Prometeon takimiyla yarin serbest antrenmanlara, 3 Haziran Cumartesi günü TSI 15.00'te ise sezonun besinci ayak ilk yarisina çikacak. Toprak, 4 Haziran Pazar günü de TSI 12.00'de superpole yarisinda, 15.00'te ise hafta sonunun ikinci ana yarisinda podyumun zirvesi için yarisacak.

- Bahattin Sofuoglu da Italya'da yarisacak

Dünya Supersport Sampiyonasi'nin besinci ayagi da hafta sonu Italya'da kosulacak. Bu sinifta Bahattin Sofuoglu, MV Agusta Reparto Corse takimiyla Misano Marco Simoncelli Pisti'nde Türkiye'yi temsil edecek.

Bahattin, yarin serbest antrenmanlara, 3 Haziran Cumartesi günü ise TSI 16.15'te ilk yaris için piste çikacak.

Supersportta 4 Haziran Pazar günü ise TSI 13.30'da hafta sonunun ikinci ana yaris heyecani yasanacak.

Bu sinifta Kawasaki Puccetti Racing sporcusu Can Öncü sakatligi nedeniyle start alamayacak.

- Genç yeteneklerden Mert Konuk da Misano'da Avrupa Kupasi'na çikacak

Türkiye'nin motosiklet bransinda genç yeteneklerinden Mert Konuk da hafta sonu Misano'da R3 Blu Cru Avrupa Kupasi'nda mücadele edecek.

Genç sporcu yarinki serbest antrenmanlarin ardindan siralama yarisina çikacak. Kupada 3 Haziran Cumartesi günü TSI 12.45'te ilk yaris, TSI 17.15'te de hafta sonunun ikinci yarisi yapilacak.