Migros'un deprem bölgesindeki üreticiye destegi büyüyorTolga Yanik- Migros Ticaret AS Pazarlamadan Sorumlu Icra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur: - "Deprem sebebiyle tarlada kalan ürünlerin alimi için Migros olarak baslattigimiz hareketin alim seferberligine ulasmis olmasindan çok mutluyuz"

Migros'un deprem bölgesindeki üreticiye destegi büyüyorTolga Yanik- Migros Ticaret AS Pazarlamadan Sorumlu Icra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur:
- "Deprem sebebiyle tarlada kalan ürünlerin alimi için Migros olarak baslattigimiz hareketin alim seferberligine ulasmis olmasindan çok mutluyuz"

ISTANBUL (AA) - Migros, deprem bölgesindeki yaralari sarmak amaciyla verdigi destegin kapsamini genisletiyor.

Sirket açiklamasina göre, Migros, bölgedeki üreticilerin emegine sahip çikmak ve onlara ivedilikle gelir yaratmak üzere yerel ürünlerin alimi için seferber oldu. Deprem sebebiyle tarlada kalan tarim ürünlerini toplayip raflara tasiyarak perakende sektöründe örnek nitelikte bir adim atan Migros, tarim ürünlerinin yani sira bakliyat, deniz ve kültür baligi alimlarinda da bölgeye öncelik vermeyi sürdürüyor.

Migros, Hatayli üreticinin sosyal medyadan yaptigi çagriyi duyarak öncülük ettigi hareketle, bölgede bir alim seferberligi baslatti. Bugüne kadar afet bölgesindeki illerden yaklasik 300 ton Arsuz limonu, 32 ton beyaz lahana, 8 ton kirmizi lahana, 18 ton Samandag balkabagi ve yaklasik 2 bin bag maydanoz alimi yapti. Bakliyat ürünlerinin alimi için de tedarikçileriyle el ele veren Migros, bölgedeki üreticilerin 5 ton dökme kuru fasulye ürününün alimini sagladi. Migros ayrica Iskenderun'dan son 3 haftada 9 ton deniz baligi, 15 ton çipura kültür baligi alimi gerçeklestirdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Migros Ticaret AS Pazarlamadan Sorumlu Icra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, yaralari sarmak, bölgenin ekonomisine katkida bulunmak amaciyla dört koldan çalismalarini sürdürdüklerini belirtti.

Yerel ürünlerin en hizli sekilde toplanmasi ve üreticiye kaynak yaratilarak üretimin devamliligin saglanmasinin öncelikli konulari oldugunu aktaran Baydur, "Deprem sebebiyle tarlada kalan ürünlerin alimi için Migros olarak baslattigimiz hareketin alim seferberligine ulasmis olmasindan çok mutluyuz. Afet bölgesindeki yerel üreticilerimizin seslerini duyuyor, ihtiyaçlarini çok yakindan takip ediyoruz. Baliktan, meyve sebzeye ve bakliyata kadar topragimizin, denizimizin tüm degerlerine sahip çikiyoruz. Alimlari yerinde hizlica tespit etmek ve süreçleri yürütmek üzere ekiplerimizle bölgede üs kurduk." ifadelerini kullandi.