Metrobüs duraginda 2 kisiyi biçaklamakla suçlanan sanigin yargilanmasi sürdüMelike Gallenkus Ayfar- Tutuksuz sanik Gökay Atilan:- "Bir kadin korudum basima gelmeyen kalmadi. Bu kadar kadin cinayeti varken darp edilen bir kadina yardim etmeden duramazdim. Dogru olani yaptim, vicdanim rahat. O kadin o gece evine rahat gitti en azindan"

Metrobüs duraginda 2 kisiyi biçaklamakla suçlanan sanigin yargilanmasi sürdüMelike Gallenkus Ayfar- Tutuksuz  sanik Gökay Atilan:- "Bir kadin korudum basima gelmeyen kalmadi. Bu kadar kadin cinayeti varken darp edilen bir kadina yardim etmeden duramazdim. Dogru olani yaptim, vicdanim rahat. O kadin o gece evine rahat gitti en azindan"

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da metrobüsün Merter duraginda çikan tartismada, amca ile yegenini biçakla yaraladigi öne sürülen sanigin yargilanmasina devam edildi.

Bakirköy 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuksuz sanik Gökay Atilan ile taraflarin avukatlari katildi.

Söz alan sanik Atilan'in avukati Salih Can Ertürk, olayin baslangicinin karsi tarafin eylemi nedeniyle meydana geldigini, olayda mesru müdafaanin söz konusu oldugunu savunarak, müvekkilinin asil magdur oldugunu söyledi.

Müstekilerin avukati Tolga Cangüloglu da polisler gelene kadar sanigin biçagi birakmadigini, sanigin eyleminin "kasten öldürmeye tesebbüs" suçu olusturdugunu iddia ederek, sanigin tutuklanmasini talep etti.

Sanik Gökay Atilan da herhangi bir sabika kaydinin olmadigini söyledi.

Mahkeme, sanik savunmalarinin alinmis olmasi, delillerin büyük ölçüde toplanmis olmasi ve tüm dosya kapsami gözetilerek, tutuklama talebinin reddine karar verip, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Durusmadan sonra konusan sanik Gökay Atilan, "Bir kadin korudum basima gelmeyen kalmadi. Bu kadar kadin cinayeti varken darp edilen bir kadina yardim etmeden duramazdim. Ben dogru olani yaptim, vicdanim rahat. O kadin o gece evine rahat gitti en azindan. Kadina müdahale etmemelerini söyleyince gözüme yumruk yedim. Iki kisi üzerime abanip beni nefessiz birakti. Etraftan yardim istedim. Kimse gelmeyince kendimi korumak için biçagi çikardim." dedi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, 2 Subat 2022'de Merter metrobüs duraginda sanik Gökay Atilan ile müstekiler Murat Köklü ve amcasi Mustafa Köklü'nün arasindaki tartismanin kavgaya dönüstügü belirtiliyor.

Olaya iliskin kamera görüntüleri incelendiginde taraflar arasinda yasanan arbedede Atilan'in biçagi savurdugu, müstekilerin de sanigin elinden biçagi almaya çalistigi anlatilan iddianamede, olayda Murat ve Mustafa Köklü'nün biçakla yaralandigi kaydediliyor.

Iddianamede, sanik Gökay Atilan'in 2 kisiye karsi "silahla kasten yaralama" suçundan 1 yil 6 aydan 4 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.