Mesut Özil'in futbolu birakmasi Ispanyol basinindaSenhan Bolelli

Mesut Özil'in futbolu birakmasi Ispanyol basinindaSenhan Bolelli

MADRID (AA) - Ispanyol basini Mesut Özil'in futbol kariyerini sonlandirmasina genis yer ayirdi.

Mesut Özil'in futbolu birakmasini internette ilk haber olarak veren Marca gazetesi, 34 yasinda sahalara veda eden futbolcunun kariyerindeki en iyi dönemini Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal ile Almanya Milli Takimi'nda oynadigi yillar oldugunu ve bu dönemlerde "dünyadaki tüm futbolseverlere iyi futbol izlettirdigini" yazdi.

Özil'in futbolun yani sira aktif bir is insani oldugu, kripto para, spor kiyafetleri, kafeterya ve elektronik spor gibi çok farkli sektörlerde sirketlerinin oldugu belirtildi.

As gazetesi de uzun süreli sakatlik sorunu yasayan Özil'in "sürpriz bir kararla futbolu biraktigini" kaydetti.

Sport gazetesi, Özil'in teknik direktör Jose Mourinho döneminde "yildiz transfer" olarak Real Madrid'e geldigini ve "parlak bir futbol kariyeri geçirdigini" yazdi.

Mundo Deportivo da Mesut Özil'in sosyal medya hesabindan futbola veda eden mesaji sirasinda Real Madrid formali fotografini kullanmasina dikkati çekti.


- Bojan Krkiç futbolu birakiyor

Diger yandan, yarin öglen Barselona'da basin toplantisi düzenleyecegi açiklanan 32 yasindaki Bojan Krkiç'in de futbolu birakma kararini kamuoyuyla paylasacagi bildirildi.

Eski Barcelonali futbolcu Gerard Pique de, Krkiç'in Nou Camp Stadi'nda futbolu birakacagi etkinlige katilacagini açikladi.