Mesleki yeterlilik belgesi olanlar gastronomi tesisi açabilecekÖzcan Yildirim

Mesleki yeterlilik belgesi olanlar gastronomi tesisi açabilecekÖzcan Yildirim

ANKARA (AA) - Mesleki Yeterlilik Kurumu'nca (MYK) yapilan düzenlemeyle, gastronomi alaninda mesleki yeterlilik belgesi olanlara gastronomi tesisi açabilme ve tesislerde mutfak sefi olarak çalisabilme imkani getirildi.

"Turizm Tesislerinin Niteliklerine Iliskin Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, gastronomi tesislerinin saglamasi gereken niteliklerin belirtildigi 26. maddedeki düzenlemeyle gastronomi tesislerinin saglamasi gereken nitelikler arasina MYK mesleki yeterlilik belgesine sahip olma sarti da eklendi.

Düzenlemeyle tesis sahibinin veya ortaginin gastronomi dalinda MYK tarafindan yetkilendirilmis belgelendirme kuruluslarinca düzenlenen mesleki yeterlilik belgesi bulunmasi durumunda gastronomi tesisi açilabilecek.

Ayrica, bu tesislerde istihdam edilen mutfak sefi için gastronomi alaninda, ulusal veya uluslararasi örgün egitim kurumlarindan diplomasinin veya MYK tarafindan yetkilendirilmis belgelendirme kuruluslarinca düzenlenen mesleki yeterlilik belgesinin bulunmasi sart olacak.

Böylece, MYK tarafindan yetkilendirilmis belgelendirme kuruluslarinda teorik ve uygulamali sinavlara girip, gastronomi alaninda mesleki yeterlilik belgesine hak kazanmis kisilerin gastronomi tesisi açabilmesinin ve gastronomi tesislerinde mutfak sefi olarak çalisabilmesinin önü açildi.