Memur-Sen Israil güçlerinin Mescid-i Aksa baskinini kinadiÖzcan Yildirim

Memur-Sen Israil güçlerinin Mescid-i Aksa baskinini kinadiÖzcan Yildirim

ANKARA (AA) - Memur-Sen, Israil güçlerinin Mescid-i Aksa baskinini kinayip, Islam dünyasina daha güçlü ve etkili tepkiler ortaya koyma çagrisinda bulundu.

Memur-Sen'den yapilan açiklamada, Israil güçlerinin saldirilarinin Filistinlilerin sahsinda tüm Müslümanlarin kutsalina, degerlerine ve bütün insanliga yönelik oldugu vurgulandi.

Iç karisiklik yasayan Israil'in gündem saptirmak ve zaman kazanmak için Müslümanlarin kanini dökmek, degerlerine saldirmak üzere yine ramazan ayini seçtigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Israil bütün kabaligi, pervasizligi ile sabrin tüm sinirlarini zorlamaktadir. Öncelikle Islam dünyasinda, sonra da bütün bir insanlik vicdaninda derin endise ve infiale sebep olan bu terör saldirilarina basta bölge ülke ve halklari olmak üzere bütün Islam dünyasi ve dünya kamuoyu, baristan ve sagduyudan yana herkes harekete geçerek güçlü bir tavir koymali, 'dur' demelidir. Bütün gücünü en temelde isledigi binlerce insanlik suçu ve katliamlara ragmen dünyanin sessizliginden alan bu irkçi rejimin saldirilarini durdurmanin yolu tüm insanligin ses vermesi, Islam dünyasinin kinamalari asan daha güçlü ve etkili tepkiler ortaya koymasi, isgalin son bulmasi için samimi bir sekilde harekete geçilmesidir."