Medicana Saglik Grubu 15'inci hastanesini Ataköy'de açtiFatih Ulas- Medicana Saglik Grubu Yönetim Kurulu Baskani Dr. Hüseyin Bozkurt: - "Gelecekte Türkiye'deki hastaneler dünyanin birçok ülkesinde olacak. Buna eminim. Biz de su anda 7-8 ülkeyi radarimiza aldik. Bunlarla görüsüyoruz. Birkaç tanesi imza asamasinda. Önümüzdeki 7-8 sene içinde en az 10 ülkede olmak istiyoruz" - "Türkiye'nin su andaki saglikla ilgili girdisi 1-1,5 milyar dolari geçmeye basladi. Kayit disilari saymiyorum. Hata yapmazs

Medicana Saglik Grubu 15'inci hastanesini Ataköy'de açtiFatih Ulas- Medicana Saglik Grubu Yönetim Kurulu Baskani Dr. Hüseyin Bozkurt:
- "Gelecekte Türkiye'deki hastaneler dünyanin birçok ülkesinde olacak. Buna eminim. Biz de su anda 7-8 ülkeyi radarimiza aldik. Bunlarla görüsüyoruz. Birkaç tanesi imza asamasinda. Önümüzdeki 7-8 sene içinde en az 10 ülkede olmak istiyoruz"
- "Türkiye'nin su andaki saglikla ilgili girdisi 1-1,5 milyar dolari geçmeye basladi. Kayit disilari saymiyorum. Hata yapmazs

ISTANBUL (AA) - Saglik alaninda 30 yili askin süredir özel saglik hizmeti sunan ve 7 ilde hizmet veren Medicana Saglik Grubu, 15'inci hastanesi Medicana Ataköy'ü hizmete açti.

Bakirköy Sahil Yolu üzerinde hizmete giren Medicana Ataköy Hastanesi, yurt içi ve yurt disindan hasta kabulüne basladi.

Modern mimari yapisiyla dikkati çeken Medicana Ataköy Hastanesi'nde acil servis, anestezi ve agri poliklinigi (algoloji), yogun bakimlar, beyin ve sinir cerrahisi, biyokimya, çocuk sagligi ve hastaliklari, çocuk cerrahisi, dermatoloji, agiz ve dis sagligi, enfeksiyon hastaliklari, fizik tedavi ve rehabilitasyon, endokrinoloji ve metabolizma hastaliklari, gastroenteroloji, genel cerrahi, gögüs cerrahisi, girisimsel radyoloji, gögüs hastaliklari, göz hastaliklari, iç hastaliklari, kadin hastaliklari ve dogum, kardiyoloji, kulak burun bogaz, medikal onkoloji, nöroloji, radyoloji, ortopedi ve travmatoloji, üroloji ve psikiyatri bölümleri bulunuyor.

Güncel teknolojilerle donatilmis hastanede hem cerrahi branslarda hem de fizik tedavi bransinda robotik cerrahi ve rehabilitasyon imkanlari kullaniliyor.

Hastaneye gelme imkani bulunmayan hastalar için evde saglik hizmeti de veriliyor.

SGK anlasmasi da olan hastanede king, suit ve standart oda seçenekleri bulunuyor.

- Dünyanin degisik yerlerinden hasta alacak

Medicana Saglik Grubu Yönetim Kurulu Baskani Dr. Hüseyin Bozkurt, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni açilan Medicana Ataköy Hastanesi'nin gerek bina yapisi ve cihaz parkuru gerekse doktor kadrosu olarak sadece Türkiye'nin degil, dünyanin da sayili özel saglik merkezlerinden biri oldugunu söyledi.

Birçok tibbi bransta hizmet vereceklerini belirten Bozkurt, "Medicana'nin geleneginde küçük cerrahi branslar ya da saç ekimi gibi küçük ameliyatlar yoktur. Bizim gelenegimizde daha çok kanser ameliyatlari, karaciger nakli, böbrek nakli, yenidogan bebeklerin kalp ameliyatlari, kemik iligi nakli gibi tibbin en üst, en agir ameliyatlari ve en agir tedavileri yapilir. Burada da bu hizmeti verecegiz. Dolayisiyla bu hizmeti verirken sadece Türkiye'den degil, dünyanin degisik yerlerinden de hasta alarak burada saglik hizmeti sunmak istiyoruz." diye konustu.

Bozkurt, 100 hekimle hizmete baslayacaklarini, ancak daha sonra kadronun genisleyecegini söyledi.

Hekim kadrosunun yüzde 80'inin doçent ve profesör oldugunu belirten Bozkurt, uzman doktorlarin da birbirinden kiymetli, sektörün önde gelen hekimleri arasinda yer aldigini ifade etti.

Personel, fiziksel sartlar ve tibbi cihazlar gözönüne alindiginda hastane açmanin çok pahali ve ciddi bir yatirim oldugunu vurgulayan Bozkurt, Medicana Ataköy Hastanesi'nin 4,5 yilda insa edildigini aktardi.

Bozkurt, deniz seviyesinin altinda kalan temeline yüzlerce kazik çakilarak çok saglam bir sekilde yapilan hastanenin dünyanin her yerinden hasta alacak sekilde dizayn edildigini dile getirdi.

- "Türkiye'deki saglik sektörü kabugunu çoktan kirdi"

Yaklasik 33 yildir sektörün içinde olduklarini belirten Bozkurt, Türkiye'de özel saglik sektörünün de asagi yukari bu süre içerisinde gelisim gösterdigini söyledi.

Bozkurt, 25-30 yil önce doktorlarin birikimlerini bir araya getirip 25-30 yatakli küçük çapli hastaneler açmaya basladiklarini belirterek, son 25 yildir ise özel saglik sektörünün hizla gelistigini anlatti.

Dr. Hüseyin Bozkurt, Türkiye'de saglik sektörünün kabugunu çoktan kirdigini anlatarak, söyle konustu:

"Dünyanin herhangi bir ülkesinde, en gelismis ülkelerle rekabet edebilecek düzeye geldi. Unutmayin, dünyada pandemide en gelismis ülkelerde, Amerika'da, Ingiltere'de, Almanya'da binlerce, milyonlarca insan ölürken, Türkiye'de bir tek hasta disarida kalmadi. Burada da ölenler tabii ki oldu ama disarida doktora, ilaca ulasamayan hiçbir hasta kalmadi. O yüzden Türkiye'deki saglik sektörünü tebrik ediyorum. Bu isi yapan, bu ise gönül veren arkadaslarimi tebrik ediyorum. Çünkü saglik mesakkatli bir is. Maraton kosusu gibi. Bugün bir fabrika açarsiniz, yarin performansa göre kendini döndürebilir. Bizde öyle degil. Herkesin isi kendine göre zordur ama saglik sektörü oldukça zor bir alan. Uzun yillar sübvanse ettigimiz, emek verdigimiz, yatirim yaptigimiz, kendimizi kabul ettirdigimiz bir brans burasi."

- "En çok yabanci hasta alan ülkelerden biri Türkiye"

Bozkurt, birikimlerini artik yurt disina götüreceklerini ve yurt disinda ilk hastanelerini yakin zamanda Bosna'da açacaklarini belirterek, "Gelecekte Türkiye'deki hastaneler dünyanin birçok ülkesinde olacak. Buna eminim. Biz de su anda 7-8 ülkeyi radarimiza aldik. Bunlarla görüsüyoruz. Birkaç tanesi imza asamasinda. Önümüzdeki 7-8 sene içinde en az 10 ülkede olmak istiyoruz." diye konustu.

Türkiye'nin yabanci hasta alan önemli ülkelerden biri olduguna dikkati çeken Bozkurt, "Türkiye dünyada su anda en çok yabanci hasta alan 5'inci, 6'nci ülke ama maalesef bunlarin bir kismi, basit cerrahi ameliyatlar ve saç ekimleri gibi, merdiven alti yerlerden ya da birtakim transferlerle Türkiye geldigi için kayit altina alinamayabiliyor. Buna ragmen Türkiye'nin su andaki saglikla ilgili girdisi 1-1,5 milyar dolari geçmeye basladi. Kayitdisilari saymiyorum. Hata yapmazsak, 10 sene sonra Türkiye'nin saglik turizmi 10 milyar dolarlara gelecek." degerlendirmesini yapti.

- Saglik turizminin gelecegi

Bozkurt, bugün Türkiye'ye gelen 50-55 milyon turistin Türkiye'ye biraktigi dövizin 50 milyar dolar oldugunu, yaklasik bir turist 600-700 dolar kisi basi gelir birakirken, sagliga gelen kisilerin ise 7-8 bin dolardan asagi para birakmadigini aktardi.

Saglik için gelen insanlarin mutlaka yaninda refakatçileri ile birlikte geldigini kaydeden Bozkurt, "Çocuksa annesi ve babasiyla yasliysa çocuklariyla geliyor. Bunlarin burada kalmasi, oteli gezmesi, eglenmesi, alisverisi derken saglik için gelen bir kisi en az 6-7 normal turiste bedel. Bu çok önemli. Sagliktaki turizmin katma degeri normal turizmden çok çok daha fazladir. Bu çok önemli. O yüzden gelecekte Türkiye'de daha fazla hasta alacagiz."

Bozkurt, geçmiste Türkiye'den insanlarin Houston'a, Ingiltere'ye, Almanya'ya tedavi için gittiklerini anlatti.

Su an Türkiye'nin saglik hizmeti götürdügü ülkelerde de bu isleri yapan insanlar çiktiginda, ülkenin saglik turizminden elde ettigi gelirin azalabilecegini kaydeden Bozkurt, ancak özellikli isler yapilirsa daha uzun süreler bu alandan gelir elde edilebilecegini dile getirdi.

Dr. Bozkurt, "Gelecekte Avrupa'da, Orta Dogu'da, Asya cumhuriyetlerinde, Türki cumhuriyetlerde mutlaka Türk hastaneleri olacak. Gelecekte Türkiye'den saglikta bir uluslararasi marka çikarsa buna sasirmayin. Bu çok olabilecek bir sey." ifadelerini kullandi.