Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden kanser tedavisinde modern ve kisiye özel yaklasimlarAbdulselam Durdak-Medical Point Gaziantep Hastanesi Tibbi Onkoloji Uzmani Doç. Dr. Gökmen Aktas: -"Tibbi Onkoloji alaninda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte yeni yöntemlerin uygulandigini ve 'yeni nesil dizileme' ifade edilen yöntemle kanser hücresinin genetigi ve moleküler altyapisi 600’den fazla kanserle iliskili genetik mutasyon belirlenerek ortaya konulabiliyor"

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden kanser tedavisinde modern ve kisiye özel yaklasimlarAbdulselam Durdak-Medical Point Gaziantep Hastanesi Tibbi Onkoloji Uzmani Doç. Dr. Gökmen Aktas:
-"Tibbi Onkoloji alaninda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte yeni yöntemlerin uygulandigini ve 'yeni nesil dizileme' ifade edilen yöntemle kanser hücresinin genetigi ve moleküler altyapisi 600’den fazla kanserle iliskili genetik mutasyon belirlenerek ortaya konulabiliyor"

ISTANBUL (AA) - Medical Point Gaziantep Hastanesi Tibbi Onkoloji Uzmani Doç. Dr. Gökmen Aktas, Tibbi Onkoloji'de, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte yeni yöntemlerin uygulandigini ve "yeni nesil dizileme" yöntemiyle kanser hücresinin genetiginin ve moleküler altyapisinin 600’den fazla kanserle iliskili genetik mutasyon belirlenerek ortaya konulabildigini bildirdi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi açiklamasina göre, kanser, saglikli hücrelerden gelisiyor ve kisiye ve kisinin tümörüne özel genetik sifreler tasiyor. Bu sebeple her kanserde, türü ve tedavi yöntemi ayni olsa da alinan sonuçlar farkli olabiliyor. Bu durum göz önünde bulunduruldugunda kisiye ve tümöre özel tedaviler gelistirmek Tibbi Onkoloji bölümü açisindan oldukça önemli görülüyor.

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmesine yer verilen Doç. Dr. Aktas, Tibbi Onkoloji alaninda teknolojinin ilerlemesiyle birlikte yeni yöntemlerin uygulandigini ve "yeni nesil dizileme" ifade edilen yöntemle kanser hücresinin genetiginin ve moleküler altyapisinin 600’den fazla kanserle iliskili genetik mutasyon belirlenerek ortaya konulabildigini kaydetti.

Aktas, onkolojik tedavilerde uygulanan yeni nesil dizileme yönteminin, bazen tümör hücresinden alinan bir biyopsiyle, bazen de hastadan alinan basit bir kan tahliliyle yapilabildigini dile getirdi.

-"Geleneksel tedaviler ve kemoterapi ile birçok yan etki ortaya çikabilmektedir"

Bu tahlillerin neticesinde ulasilan genetik incelemenin sonucunda da bir analiz yapildigini ifade eden Aktas, sunlari kaydetti:

"Bu analiz, hastalarimizin kisiye ve tümöre özel hangi tedavilerden ne kadar fazla fayda görebilecegini öngörebilmektedir. Bunun yaninda verilen hangi tedavinin daha az yan etki yapabilecegini ve hastanin tedavisinin nasil daha rahat geçirilebilecegiyle ilgili hekimlerin öngörüleri bulunabilmektedir.

Geleneksel tedaviler ve kemoterapi ile birçok yan etki ortaya çikabilmektedir. Hastanin kan degerlerinde azalma, kusma gibi problemler meydana gelmektedir. Yeni nesil sekanslama adi verilen yöntem ile hastada hedefe yönelik bir tedavi belirlendiginde, diger bir ifade ile halk arasinda 'akilli ilaç' olarak bilinen bu ilaçlar sayesinde, tedavideki yan etkiler oldukça azalmaktadir.

Bu sayede oldukça iyi sonuçlar elde edilebilmektedir. Bunun yaninda, hastanin bagisiklik sistemini güçlendirerek hastalarin tedavi edilebildigi immünoterapilerimiz mevcuttur. Bu yöntem tek basina veya kemoterapi ve akilli ilaçlarla birlikte kombinasyon seklinde kullanildiginda olumlu, etkili, çok daha az yan etkiyle ve rahat bir tedavi süreciyle uygulama olanagina sahip olunmaktadir."