Malatya'daki Kizilay Sosyal Market'ten depremzedelere 45 bin gida ve hijyen paketi Orhan Yoldas- Türk Kizilay Yesilyurt Sube Baskani Dr. Dilek Korkmaz: - Yogunluga göre günlük 1500-2000 kisiye yardimlarimizi ulastiriyoruz. Ihtiyaç sahipleri buraya gelip TC kimlik numarasiyla basvuruda bulunarak, kisi basina ayda bir olmak üzere gida ve hijyen paketini alabiliyor"

Malatya'daki Kizilay Sosyal Market'ten depremzedelere 45 bin gida ve hijyen paketi Orhan Yoldas- Türk Kizilay Yesilyurt Sube Baskani Dr. Dilek Korkmaz:
- Yogunluga göre günlük 1500-2000 kisiye yardimlarimizi ulastiriyoruz. Ihtiyaç sahipleri buraya gelip TC kimlik numarasiyla basvuruda bulunarak, kisi basina ayda bir olmak üzere gida ve hijyen paketini alabiliyor"

MALATYA (AA) - ORHAN YOLDAS - Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinden etkilenen Malatya'da yaklasik bir ay önce hizmetz sunmaya baslayan Kizilay Sosyal Market'ten afetzedelere 45 bin gida ve hijyen paketi verildi.

Türk Kizilay Yesilyurt Sube Baskani Dilek Korkmaz, AA muhabirine, depremlerin kentte can ile mal kayiplarina yol açtigini ve kendisinin de bir depremzede oldugunu söyledi.

Tüm afetzedeler gibi zor bir süreçten geçtiklerini dile getiren Korkmaz, "Ilk günden bu yana vatandasimizin gida ve beslenme ihtiyacini karsilamak için yogun çaba sarf ediyoruz." dedi.

Korkmaz, Yesilyurt Belediyesinin ev sahipliginde Kizilay Sosyal Market'ten depremzedelerin ihtiyaçlarini karsiladiklarini belirterek, "Gönüllülerimiz bagisçilarin gönderdigi gida ve hijyen malzemelerini paketliyor. Paketleri marketimize gelen vatandaslarimiza veriyoruz. Buraya gelemeyen depremzedelere de mümkün mertebe paketleri ulastirmaya çalisiyoruz." diye konustu.

Türkiye'nin kalbinin deprem bölgesinde attigini vurgulayan Korkmaz, her türlü maddi manevi destegi yanlarinda hissettiklerini ve minnettar olduklarini ifade etti.

Korkmaz, yaklasik bir aydir sosyal marketin faaliyette olduguna deginerek, "Yogunluga göre günlük 1500-2000 kisiye yardimlarimizi ulastiriyoruz. Ihtiyaç sahipleri buraya gelip TC kimlik numarasiyla basvuruda bulunarak, kisi basina ayda bir olmak üzere gida ve hijyen paketini alabiliyor. Pakette kuru gida, kahvaltilik, hijyen malzemesi, bebek mamasi ve bezi var. Bu güne kadar yaklasik 45 bin paket ihtiyaç sahibi vatandaslara verildi." ifadesini kullandi.