Lübnan hükümeti 122 milyon dolarlik yeni terminal binasi ihalesini iptal ettiIdiris Okuduci

Lübnan hükümeti 122 milyon dolarlik yeni terminal binasi ihalesini iptal ettiIdiris Okuduci

BEYRUT (AA) - Lübnan Ulastirma Bakani Ali Hamiyye, baskent Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararasi Havalimani için 20 Mart'ta duyurulan 122 milyon dolarlik ek terminal binasi projesinden vazgeçildigini açikladi.

Hamiyye, "Kamu Ihaleleri Düzenleme Kurumu" bilgilendirilmeden Irlandali "daa international" sirketine yap-islet modeli ile verilen tartismali ihale hakkinda Mecliste basin toplantisi düzenledi.

Ihale usulü nedeniyle sivil toplum kuruluslari ve milletvekillerinin sert muhalefetiyle karsilastigini dile getiren Hamiyye, "Yeni bir terminal insa etmenin önemine ragmen ülkedeki tartismalardan sonra cesur bir sekilde bu sözlesmenin devami olmayacagini ve yok sayilacagini duyuruyorum." ifadelerini kullandi.

Lübnan Meclisi'ndeki bazi siyasi partiler, Düzenleme Kurumundan habersiz bir sekilde yapilan ihaleye yolsuzluk karistirildigi iddiasinda bulunmustu.

Hamiyye, 20 Mart'ta yaptigi açiklamada, maliyeti 122 milyon dolar olan ve 2 bin 500 kisiye is firsati yaratacak yeni terminal binasi projesinde insa sürecinin yakinda baslayacagini duyurmustu.

Dört yilda tamamlanmasi planlanan projeyle Refik Hariri Havalimani'nin yolcu kapasitesinin yillik 3 milyon 500 bin artirilmasi öngörülüyordu.