Libyali yetkili ülkenin dogusundaki saglik durumunun "felaket" oldugunu belirttiHalime Afra Aksoy

Libyali yetkili ülkenin dogusundaki saglik durumunun "felaket" oldugunu belirttiHalime Afra Aksoy

TRABLUS (AA) - Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) yetkilisi, ülkenin dogusunda etkili olan "Daniel" firtinasi nedeniyle meydana gelen sel felaketinden zarar gören kentlerdeki saglik durumunu "felaket" olarak niteledi.

Saglik Bakanligindan ismini vermek istemeyen yetkili, selden etkilenen kentlerdeki duruma iliskin bilgi verdi.

Yetkili, Derne basta olmak üzere selden zarar gören kentlerdeki saglik durumunu "felaket" seklinde niteleyerek, binlerce kisinin hayatini kaybettigine dikkati çekti.

Saglik Bakanligi yetkilisi, Derne'deki hastanenin kullanilamaz durumda oldugunu, yaralilarin ve ölülerin sahra hastanelerine nakledildigini belirtti.

Bakanligin acil tibbi malzeme ve saglik ekibini tasiyan bir uçagi bölgeye gönderdigini, saglik ekiplerinin yer aldigi konvoyun da ülkenin dogusundaki Bingazi kentine ulastigini kaydeden yetkili, malzemeleri sahra hastanelerine dagitma isleminin sürdügünü söyledi.

- Libya'daki sel felaketi

Libya'nin dogusundaki "hükümetin Saglik Bakani" Osman Abdulcelil, gün içerisinde yaptigi açiklamada, ülkenin dogusunda meydana gelen sel felaketinde ölenlerin sayisinin, çogu Derne kentinde olmak üzere 3 bini geçtigini duyurmustu.

Ulusal Birlik Hükümeti Basbakani Abdulhamid Dibeybe, sel felaketinde hayatini kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildigini duyurmustu.

Libya Baskanlik Konseyi de sel felaketinden zarar gören bölgeler için kardes ülkelere ve uluslararasi kurumlara yardim çagrisinda bulunmustu.

Ülkenin dogu bölgelerindeki yagis miktarinin 40 yildan uzun süredir kaydedilen en yüksek yagis miktari oldugu ifade edilmisti.

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" firtinasi Libya'nin Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemisti.