LGS sinavi nedeniyle ertelenen 8. Uluslararasi Edirne Maratonu, 16 Temmuz'da yapilacakGökhan Zobar

LGS sinavi nedeniyle ertelenen 8. Uluslararasi Edirne Maratonu, 16 Temmuz'da yapilacakGökhan Zobar

EDIRNE (AA) - Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavi nedeniyle ertelenen 8. Uluslararasi Edirne Maratonu, 16 Temmuz'da gerçeklestirilecek.

Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik, gazetecilere yaptigi açiklamada Cumhuriyet'in 100. yilina ithafen yapilan maratonun en iyi sekilde gerçeklestirilecegini söyledi.

Maratonun kent için büyük önem arz ettigini ifade eden Kirbiyik, "Kosu tarihi ilk olarak 4 Haziran olarak belirlenmisti ancak LGS sinaviyla çakismasi söz konusu. Orada da çocuklarimizin gelecegi mevzu bahis olmasi nedeniyle risk almak istemedik. Tekrar yetkililer bir görüsme yaptilar ve 16 Temmuz tarihi belirlendi. Maraton ilimizin tanitimi açisindan çok önemli bir spor organizasyonu. Ayni zamanda Cumhuriyet'in 100. yilina özel anlamli bir organizasyon olacagini düsünüyorum." diye konustu.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Baskani Önder Akdag da 16 Temmuz'da yapilacak maratona atlet ve sporseverleri davet etti.

Organizasyona yaklasik 1000 atletin katilacagini ifade eden Akdag, "Cumhuriyetimizin 100. yil coskusuna yakisir sekilde ilimizde bu etkinligi gerçeklestirecegiz." dedi.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü tarafindan bu yil 4 Haziran'da yapilmasi planlanan organizasyon sinav nedeniyle ertelenmisti.