Kuleba: "Avro-Atlantik güvenligi için Ukrayna'nin üyeliginden daha iyi bir çözüm yok"Selen Temizer

Kuleba: "Avro-Atlantik güvenligi için Ukrayna'nin üyeliginden daha iyi bir çözüm yok"Selen Temizer

BRÜKSEL (AA) - Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba, ülkesine taahhüt edilen askeri ekipmanin teslimatinin hizlandirilmasi gerektigini belirterek uzun dönemde Ukrayna'nin NATO'ya katiliminin bölgenin güvenligi için en iyi çözüm oldugunu söyledi.

Kuleba, Brüksel'deki NATO Disisleri Bakanlari Toplantisi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basin açiklamasi yapti.

NATO'nun 74. kurulus yil dönümünü kutlayan Kuleba, disisleri bakanlari toplantisi marjinda yapilacak NATO-Ukrayna Komisyonu formatli toplantidan olumlu sonuçlar bekledigini ifade etti.

Kuleba, "Basta topçu mühimmati, zirhli araçlar, zirhli personel tasiyicilari olmak üzere Ukrayna'ya taahhüt edilenlerin teslimatlarini hizlandirmak için NATO'ya geldim." dedi.

Ülkesine verilecek destegin sürdürülebilirligini saglayacak stratejik planlari da görüsmek istedigini ifade eden Kuleba, "Finlandiya'nin NATO'ya katilimi, tüm stratejik kavramlari ve algilari gözden geçirme zamaninin geldigine dair açik bir mesajdir. Avro-Atlantik güvenligini saglamak için Ukrayna'nin nihai üyeliginden daha iyi bir çözüm yoktur." degerlendirmesinde bulundu.

Stoltenberg de NATO müttefiklerinin ve ortaklarinin Ukrayna'ya zirhli araçlar ve modern muharebe tanklari teslim etmesi, Ukrayna'ya acil destegin nasil sürdürülecegi ve daha fazla artirilacagi yönündeki planlarini memnuniyetle karsiladigini belirterek "Müttefikler arasinda nasil daha uzun vadeli bir program gelistirebilecegimizi tartismayi da dört gözle bekliyorum." dedi.