Kremlin: Türkiye ile Rusya, dogal gaz merkezi projesi konusunda isbirligini sürdürecekDmitri Chirciu

Kremlin: Türkiye ile Rusya, dogal gaz merkezi projesi konusunda isbirligini sürdürecekDmitri Chirciu

MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye ile Rusya'nin dogal gaz merkezi projesi konusunda isbirligini sürdürecegini söyledi.

Peskov, baskent Moskova'da güncel konulara iliskin gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Türkiye ile Rusya arasindaki dogal gaz merkezinin olusturulmasiyla ilgili projeye deginen Peskov, bu konuda çalismalarin sürdügünü belirtti.

Peskov, "Bunun fazlasiyla zor bir is oldugu asikardir. Bu oldukça zor bir proje. Bu projede, zaman konusunda bazi gecikmeler, teknik veya diger nitelikteki belirli sorunlar olacaktir. Türk ortaklarimizla bu alandaki çalismalarimiza ve isbirligimize devam edecegiz." dedi.

Uluslararasi Ceza Mahkemesinin (UCM), Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Rusya Çocuk Haklari Komiseri Mariya Lvova-Belova hakkinda savas suçu gerekçesiyle yakalama karari çikarmasini degerlendiren Peskov, dünyada Rusya ve Putin'e karsi düsmanca tavir sergilendigini söyledi.

Peskov, "Her seyi not ediyoruz. Çalismayi sürdürüyoruz. Devlet Baskani da çalismaya devam ediyor." ifadelerini kullandi.

- "ABD, Ukrayna meselesinin çözümünü frenliyor"

Çin'in Ukrayna meselesi konusunda arabulucu rolüyle ilgili soruyu yanitlayan Peskov, ABD'nin bu meselenin çözümü sürecini frenledigine isaret eti.

Sözcü Peskov, "Çatismalarin frenlenmesini önleme konusunda devam eden çizgiyi görüyoruz. Bunu Washington, ABD Disisleri Bakanligi, Ulusal Güvenlik Konseyi de açik açik ve resmen söylüyor." seklinde konustu.