Kirikkale'de su kaynaklarinin kullanilmasina izin sarti getirildiMuhammet Fatih Gökmen

Kirikkale'de su kaynaklarinin kullanilmasina izin sarti getirildiMuhammet Fatih Gökmen

KIRIKKALE (AA) - Kirikkale Valiligince tüm yer alti ve yer üstü su kaynaklarini Devlet Su Islerinin (DSI) izni olmadan kullananlar hakkinda adli ve idari islem yapilacagi bildirildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, kurakligin yaninda su kaynaklarindan izinsiz ve bilinçsiz olarak su kullanimi nedeniyle su miktarinin her geçen yil azaldigi ve su kaynaklarinin korunmasi için gerekli tedbirlerin alinmasinin zorunlu hale geldigi belirtildi.

Su kaynaklarinin izinsiz kullaniminin önüne geçilmesi amaciyla bazi kararlar alindigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Il sinirlarindaki iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanali gibi yerlerden izinsiz olarak su alinmayacak ve kullanilmayacak. Izinsiz su kullaniminin yasaklandigi iç sular, göl, gölet, nehir, su birikintisi, baraj gölü, akarsu, sulama kanali gibi yerlerden sorumlu kuruluslar tarafindan kendi sorumluluk alaninda olan yerlere vatandaslar tarafindan rahatça görülecek sekilde 'bu gölden/kanaldan/barajdan izinsiz su alinmasi ve kullanilmasi yasaktir' levhalari konulacak. Toplumsal farkindaligin artirilmasi amaciyla özellikle vatandasla bulusma toplantilarinda ve esnaf ziyaretlerinde izinsiz su kullanimi mevzuati konusunda bilgilendirmenin yapilmasi, konu ile ilgili hazirlanacak el brosürü ve afis gibi materyallerin vatandaslarimizin görebilecekleri alanlara asilmasi ve dagitilmasi saglanacak. Basta kolluk ve zabita birimleri olmak üzere yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine agirlik verilecek."

Alina kararlara uymayanlar hakkinda, fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadigi ve fiilleri ayrica suç olusturmadigi takdirde 5442 sayili Il Idaresi Kanunu, 5326 sayili Kabahatler Kanunu ve 5237 sayili Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarinca islem yapilacagi kaydedildi.