Kirgizistan Disisleri Bakani Kulubayev, Sirbistan Disisleri Bakani Dacic ile görüstüNazir Aliyev Tayfur

Kirgizistan Disisleri Bakani Kulubayev, Sirbistan Disisleri Bakani Dacic ile görüstüNazir Aliyev Tayfur

BISKEK (AA) - Kirgizistan Disisleri Bakani Ceenbek Kulubayev, Sirbistan Basbakan Birinci Yardimcisi ve Disisleri Bakani Ivica Dacic ile baskent Biskek'te bir araya geldi.

Cumhurbaskanligi Kongre Merkezi'nde yapilan görüsmede taraflar, Kirgiz-Sirp isbirliginin mevcut durumunu ele aldi, ayni zamanda ikili ve bölgesel meseleler konusunda fikir alisverisinde bulundu.

Görüsmede üst düzey karsilikli ziyaretler düzenlenmesi, ikili siyasi istisarelerin yeniden baslatilmasi ve uluslararasi örgütler arasinda yakin etkilesim yoluyla siyasi isbirligini genisletme ihtiyaci vurgulandi.

Disisleri bakanlari, iki ülke arasindaki vizesiz rejimin, karsilikli seyahat ve iki ülkede turizmin gelistirilmesi için elverisli kosullar yarattigina isaret etti.

Kulubayev, ticari ve ekonomik alanda pratik isbirliginin güçlendirilmesi konularinin önemini vurguladi.

Dacic de Kirgizistan ve Sirbistan'in dost ülkeler oldugunu ve çesitli alanlarda pratik isbirligine gidilmesi gerektiginin altini çizdi.

Kirgizistan ve Sirbistan Disisleri Bakanliklari arasinda isbirligi programi ile Kirgizistan Disisleri Bakanligi Diplomasi Akademisi ile Sirbistan Disisleri Bakanligi Diplomasi Akademisi arasinda mutabakat zapti imzalandi.