Karatede hedef Avrupa Sampiyonasi'nda madalya rekorunu gelistirmekHavva Dereagzi- Türkiye Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz: "Önümüzdeki haftalarda Ispanya'da Avrupa Sampiyonamiz var. Bir önceki Avrupa Sampiyonasi Gaziantep'te yapilmisti, 7 altin madalyayla rekor kirmistik. Insallah orada da bu rekoru egale etmek hatta asmak istiyoruz"

Karatede hedef Avrupa Sampiyonasi'nda madalya rekorunu gelistirmekHavva Dereagzi- Türkiye Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz:
"Önümüzdeki haftalarda Ispanya'da Avrupa Sampiyonamiz var. Bir önceki Avrupa Sampiyonasi Gaziantep'te yapilmisti, 7 altin madalyayla rekor kirmistik. Insallah orada da bu rekoru egale etmek hatta asmak istiyoruz"

KONYA (AA) - HAVVA DEREAGZI - Türkiye Karate Federasyonu Baskani Aslan Abid Uguz, 22-26 Mart tarihlerinde Ispanya'da yapilacak Avrupa Sampiyonasi'nda madalya rekorlarini gelistirmek istediklerini söyledi.

Konya'da 10-12 Mart'ta düzenlenen Karate 1 A Serisi'nin ikinci etap karsilasmalari için kente gelen Uguz, AA muhabirine, turnuvanin Dünya Karate Federasyonunun en önemli organizasyonlari arasinda yer aldigini belirtti.

Uguz, ilk etabi Atina'da gerçeklestirilen turnuvanin sporculara siralamada önemli puanlar kazandirdigini aktararak, "Yasadigimiz büyük afetin ardindan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun da söyledigi gibi yaralari bir nebze de olsa sporla sarmaya çalisiyoruz. 75 ülkeden 1200'e yakin sporcu burada mücadele verdi. Biz de milli takimimizin çekirdek kadrosunu olusturacak sporcularla, genis bir kadroyla katildik." ifadelerini kullandi.

Dünya siralamasinda en az 4 milli sporcunun sezonu "Grand Winner" olarak birinci sirada tamamlamasini istediklerini vurgulayan Uguz, sunlari kaydetti:

"Sporcularimiz burada hem tecrübe kazaniyor hem de aldiklari puanla üst siralara çikiyor. Önümüzdeki haftalarda Ispanya'da Avrupa Sampiyonamiz var. Bir önceki Avrupa Sampiyonasi Gaziantep'te yapilmisti, 7 altin madalyayla rekor kirmistik. Insallah orada da bu rekoru egale etmek hatta asmak istiyoruz. Ekimde Dünya Karate Sampiyonasi var. Sporcularimiz bu organizasyonda 2014'ten bu yana altin madalya alamadi. Hedefimiz Avrupa'da rekor kirip dünyada da altin madalyalarla karateyi taçlandirmak."


- Depremzede çocuklara moral verildi


Uguz, kentteki depremzede çocuklari organizasyonda misafir ederek birlikte zaman geçirdiklerini, onlara yasadiklarini biraz olsun unutturmaya çalistiklarini dile getirdi.

Çocuklara çesitli hediyeler verdiklerini anlatan Uguz, "Çocuklarimizla yemek yedik, zaman geçirdik. Sporcularimizi çok güzel desteklediler, birlikte bayrak salladik. Bir nebze kafalarini dagitmalarina yardimci olmak istedik. Acilarini dindirmemize imkan yok ama yanlarinda oldugumuzu göstermek, ülkemizde var olan yardimlasma havasinin devam ettigini göstermek çok önemli." diye konustu.