Karakeçili Ertugrul Gazi'yi Anma Uluslararasi Kültür Senligi basladiMuhammet Fatih Gökmen

Karakeçili Ertugrul Gazi'yi Anma Uluslararasi Kültür Senligi basladiMuhammet Fatih Gökmen

KIRIKKALE (AA) - Kirikkale'nin Karakeçili ilçesinde gerçeklestirilen 29. Karakeçili Ertugrul Gazi'yi Anma Uluslararasi Kültür Senligi basladi.

Senlik kapsaminda, ilçe merkezinden Karakeçili Stadi'na kadar Jandarma Genel Komutanligi Mehter Takimi esliginde yürüyüs düzenlendi.

Vali Mehmet Makas, yaptigi konusmada, Allah'in bu cografyada, aziz ve Yüce Türk milletini, dünyaya nizam versin diye yarattigina inandiklarini söyledi.

Öksüz Türklüklerini hiçbir seye degismeyeceklerini dile getiren Makas, söyle konustu:

"Bir yerde Türk var ise gerisi teferruattir. Bunu herkes böyle bilsin. 16 Türk bayragi ve 17. olan ulu sancagimiz, hep 'insani yasat ki devlet yasasin', insan ve vatandas odaklilik üzerine devletler kurmus. Bizim gönlümüze kimseler sinir çizemez. Bu 16 devlet, aslinda 17. ile tek devlettir. Biz fetih kültürü üzerine kurulu bir milletiz. Bizler Bati gibi sömürücü ve isgal etmeye, almaya degil, hep vermeye, ilah-i kelimetullahi yaymak üzerine atimizla kitalar yürümüsüz. Tarih ve hatalar tekerrür etmesin diye 'Türk'üm' demekten kimse çekince duymasin. Biz Türk oglu Türk'üz. Cumhurbaskanimizin ve onun yol arkadasi Devlet Bahçeli ve diger büyüklerimizin hemhal olmasiyla 'dünya 5'ten büyük' diyebilen, özüne dönen ve o sömürücü kurulu düzene 'one minute' çekebilen bir milletin evlatlariyiz."

MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya da agustos ayinin Türk milletinin zafer ayi olarak bilindigini ifade etti.

Karakaya, "1071'de Anadolu'yu yurt edindik. Osmanli ile birlikte 600 sene dünyaya hükmettik. Bunlarin özünde, temelinde Karakeçililer hep olmustur. 24 Oguz boyundan Kayi boyunun önemli bir asireti Karakeçililer her zaman bu ülkenin mukaddeslerinin korunmasinda, yayilmasinda her zaman bir güç, ates olmusladir ve öne atilmislardi. Allah hepsinden razi olsun." diye konustu.

Kaymakam Ali Can Uludag ise senligin 29'uncusunu gerçeklestirmenin mutlulugu içerisinde olduklarina dikkati çekerek, Karakeçili senliginin en önemli yaninin öze dönüs oldugunu aktardi.

Karakeçili Belediye Baskani Veysel Aydemir de geçmisini bilmeyenin, bugününü anlamayanin yarinina yön veremeyecegini belirterek, dünya durdukça bu senligin devam edecegini kaydetti.

Konusmalarin ardindan Jandarma Genel Komutanligi Mehteran Takimi'nin seslendirdigi marslar ile Çelik Kanatlar Timi tarafindan gerçeklestirilen "Üzüm Salkimi" gösterisi törene katilanlar tarafindan ilgiyle izlendi.

Atli okçuluk ve güres, ögrencilerin okçuluk gösterilerinin yer aldigi etkinlikte, kurulan çadirlar gezildi ve davetlilere etli pilav ile ayran ikram edildi.

Programa, MHP Kirikkale Milletvekili Halil Öztürk, Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Ali Durmus, Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug, Il Jandarma Komutani Albay Baris Cücen, ilçe belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri ile çok sayida davetli ve vatandas katildi.

Senlikte aksam da sanatçilar Neslihan Yilmaz ve Ali Kinik konser verecek.