Kahramanmaras'ta kadin astsubaylardan depremzede kadinlara 8 Mart sürpriziIzzet Mazi

Kahramanmaras'ta kadin astsubaylardan depremzede kadinlara 8 Mart sürpriziIzzet Mazi

KAHRAMANMARAS (AA) - "Asrin felaketi" olarak nitelenen depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'ta görevli bir grup kadin astsubay, Pazarcik ilçesinde çadir kentte yasayan kadinlara 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla sürpriz ziyaret gerçeklestirdi.

Depremlerden etkilenen ve Narli Bahçelievler Mahallesi'ndeki hali sahada olusturulan çadir kentte barinan kadinlari ziyaret eden astsubaylar, bir süre sohbet ettikleri kadinlara karanfil verdi.

Duygusal anlarin yasandigi ziyarette bazi depremzede kadinlar, astsubaylara sarilarak gözyasi döktü.

Jandarma Astsubay Kidemli Çavus Nilgün Özkurt Türk, AA muhabirine, ailesinin de depremzede oldugunu, bu nedenle ziyaret ettigi insanlari çok iyi anladigini söyledi.

Antalya'da görev yaptigini ancak 15 günden bu yana deprem bölgesinde bulundugunu belirten Türk, gerçeklestirdikleri faaliyetlerle insanlari bir nebze de olsa rahatlatmaya çalistiklarini dile getirdi.

Türk, devletin bir parçasi olarak böylesi anlamli günde hemcinsleriyle bir arada olabilmenin gururunu yasadiklarina isaret ederek sunlari kaydetti:

"Bir askeri personel olarak depremzedelerin yanlarina gittik, geçmis olsun dileklerimizi ilettik. Çünkü zor bir süreçten geçiyorlar. Disaridan bakildiginda askerlik sert bir meslekmis gibi duruyor ancak biz de onlar gibiyiz. Bunu hissettirdik öncelikle. Elimizde çiçeklerle görünce insanlarin yüzlerindeki depremin verdigi ruh gitti, yüzleri çiçek gibi açti diyebilirim. Insanlar yanlarindayken daha iyi hissetti. Yaralarina çiçek verdik diyelim. En güzel özet budur benim için. Psikolojik olarak destek oldugumuzu düsünüyorum. Dertlerini de dinledik. Gerçekten kadinlarimiz zor seyler yasamis."

Depremzedelerden Fatma Taspinar ise daha önce Dünya Kadinlar Günü'nde hiç çiçek almadigini dile getirerek, zor bir dönemde askeri personeli görünce çok mutlu oldugunu vurguladi.

Arzu Kelbas da felaketten sag kurtulduklari için sansli olduklarini belirterek, ziyaretin kendisini çok mutlu ettigini söyledi.

Selver Gök de ziyaretten dolayi emegi geçen herkese tesekkür etti.