Kahramanmaras'ta dezenfeksiyon için özel temizlik ve ilaçlama ekibi olusturulduIzzet Mazi,Tunahan Akgün- Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör: - "600 civarinda personel, 200 küsur temizlik araci sehrimizin 600'e yakin noktasinda temizligi aksatmadan yürütüyor"

Kahramanmaras'ta dezenfeksiyon için özel temizlik ve ilaçlama ekibi olusturulduIzzet Mazi,Tunahan Akgün- Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör:
- "600 civarinda personel, 200 küsur temizlik araci sehrimizin 600'e yakin noktasinda temizligi aksatmadan yürütüyor"

KAHRAMANMARAS (AA) - "Asrin felaketi" olarak nitelenen 6 Subat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaras'ta, depremzedelerin barindigi çadir ve konteyner kentler basta olmak üzere ortak yasam alanlarinda dezenfeksiyon çalismasi yürütülüyor.

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi bünyesinde olusturulan ekipler, salgin hastaliklara karsi kent genelinde hem temizlik hem de dezenfeksiyon çalismasi gerçeklestiriyor.

Ekipleri, çadir ve konteyner kentler basta olmak üzere tuvalet, banyo gibi ortak kullanim alanlarini özel ilaçlarla dezenfekte ediyor. Yaklasik 200 araçla çalismalarini yürüten ekipler, araliksiz hizmet veriyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, AA muhabirine, depremin ardindan sokaga birakilan malzemeler ve yikintilar nedeniyle genel bir temizlige ihtiyaç duyuldugunu söyledi.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi bünyesinde özel bir ekip olusturma karari aldiklarini belirten Güngör, "Kardes belediyelerimizin personeli ve is makineleri de destek verdi. 600 civarinda personel, 200 küsur temizlik araci sehrimizin 600'e yakin noktasinda temizligi aksatmadan yürütüyor. Özellikle banyolar, tuvaletler, çadir kentler, konteyner kentler, camiler, taziye evleri gibi barinmayla ilgili mekanlarda da 10 kisilik özel temizlik ekibi ilaçlama ve temizlik yapiyor. Buna ilaveten enkazlarda da hastalik riskine karsi ilaçlama devam ediyor." ifadelerini kullandi.

Güngör, tüm bunlarin yaninda larva ile mücadelenin önemine isaret ederek, bir ekibin de sadece bu konuyla ilgili çalisma yürüttügünü dile getirdi.

Çalismalarin sorunsuz sekilde devam ettigini anlatan Güngör, "Felaketin ardindan yaralarin sarilmasinda emegi geçen basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere bakanliklara, kamu kurum ve kuruluslara, kardes belediyelere minnet duyuyoruz. Hep beraber devlet millet is birligiyle yaralarimizi sariyoruz. Normallesmeye dogru insallah hizli adimlarla devam ediyoruz." dedi.