Kahramanmaras esnafina destek için düzenlenen fuar Altinpark'ta basladiEsra Agaçyetistiren- ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki Kahramanmaras dayanisma günlerinde, bölgeden gelen 100 esnafin satis yaptigi alis veris stantlari kuruldu

Kahramanmaras esnafina destek için düzenlenen fuar Altinpark'ta basladiEsra Agaçyetistiren- ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki Kahramanmaras dayanisma günlerinde, bölgeden gelen 100 esnafin satis yaptigi alis veris stantlari kuruldu

ANKARA (AA) - Ankara Büyüksehir Belediyesinin (ABB), depremzede esnaf için düzenledigi Kahramanmaras dayanisma günleri basladi.

ANFA Altinpark Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki Kahramanmaras dayanisma günlerinde, bölgeden gelen 100 esnafin satis yaptigi alisveris stantlari kuruldu.

Fuar hakkinda AA muhabirine bilgi veren Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odasi yönetim kurulu üyesi Samet Çiftarslan, üretim tesisinin yarisi ile iki satis magazasinin depremde yikildigini söyledi.

Kahramanmaras esnafinin çok zor durumda olduguna, bu tarz dogal afetlerde sanayi grubunun desteklenmesi gerektigine isaret eden Çiftarslan, esnafin biraz olsun acisini dindirebilmek için bu fuarin açilmasina karar verdiklerini kaydetti.

Fuarda, kozmetikten gidaya, giyim ve deri sektörüne kadar depremde zarar gören esnafin bulundugunu aktaran Çiftarslan, bu girisimin esnafa can suyu olacagini ve halkin da oldukça duyarli davrandigini aktardi.

- Takilarin geliri, annesini kaybeden Eren ve yetim kalan depremzede çocuklara bagislanacak

Esnafa gönüllü destekte bulunan Özel Gereksinimli Çocuklar Egitmeni Ayse Palabiyik, açilan taki standinda, depremde kaybolan ve henüz bulunamayan Çigdem Nalçaci'nin tasarladigi takilari satisa sunduklarini ifade etti.

Palabiyik, Nalçaci'nin halen tedavisi devam eden oglu Eren'in annesi adina bu standi açmalarini istedigini belirterek, elde edilen gelirin, Eren ve onun gibi anne babasiz kalan diger depremzede çocuklara bagislanacagini aktardi.

- "Allah devletimize zeval vermesin"

Giyim magazasi sahibi Seyma Erdem ise Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'tan büyük destek gördüklerini ifade etti.

Bes dondurma dükkanindan üçünün yikildigini söyleyen Ferdi Tiras da geçirdikleri zor dönemde kendilerine destek olan Ankara halkina tesekkür ederek, sunlari söyledi:

"Benim iki oglum da depremde duvarin altinda kaldi. Enkazdan zor çikardik. Bu fuar, bize hem bir moral oldu hem de maddi destek oldu. Ailem, Kahramanmaras'ta çadirda kaliyor ve çocuklar korkuyorlar, çadirdan hiç bir yere çikamiyorlar çünkü duvarin altindan çikardik. Çok zor günler geçiriyoruz. Rabb'im böyle bir durumu bir daha ümmeti Muhammet'e yasatmasin. Devlet basimizdaydi, Allah devletimize zeval vermesin."