KOSGEB'den KOBI'lere 300 bin liraya kadar "Afet Dönemi Yasam Alani Destegi"Deniz Çiçek Palabiyik- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank: - "Kendi konteynerini alip içinde çalisanini yerlestirmek isteyen ya da kendisi yasamak isteyen KOBI'lerimize konteyner basina 30 bin liraya kadar ve 10 konteynere kadar destek veriyoruz"

KOSGEB'den KOBI'lere 300 bin liraya kadar "Afet Dönemi Yasam Alani Destegi"Deniz Çiçek Palabiyik- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank:
- "Kendi konteynerini alip içinde çalisanini yerlestirmek isteyen ya da kendisi yasamak isteyen KOBI'lerimize konteyner basina 30 bin liraya kadar ve 10 konteynere kadar destek veriyoruz"

ANKARA (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanliginin (KOSGEB), afetzedelerin geçici barinma ihtiyaçlarini karsilamak üzere baslattigi yeni programi "Afet Dönemi Yasam Alani Destegi" ile deprem bölgesindeki isletmelere 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner destegi verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, KOSGEB, deprem bölgesindeki yetismis is gücünün farkli sehirlere göç etmesini önlemek amaciyla "Isletme Gelistirme Destek Programi" kapsaminda "Afet Dönemi Yasam Alani Destegi"ni hayata geçirdi.

Destek programi, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen il ve ilçelerde geçerli olacak.

Buna göre, olaganüstü hal döneminde alinmis olmak kaydiyla en fazla 10 konteyner için destek ödemesi yapilacak. KOSGEB destegi kapsaminda alinan konteynerler bir yil süresince satilamayacak veya devredilemeyecek. Organize sanayi bölgesi (OSB) veya küçük sanayi sitesi (KSS) yönetimlerinin uygun görmesi halinde konteynerlerin yeri degistirebilecek.

Sanayiciler, satin aldiklari her bir konteyner için 30 bin lira geri ödemesiz destek alacak, 10 konteynerde üst limit 300 bin liraya çikacak. Deprem sonrasi konteyner alimi yapanlar, destege daha sonra basvursa da destekten yararlanabilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, önemli bir sorun olan geçici barinmaya yönelik KOSGEB ile yeni bir destegi hayata geçirdiklerini belirterek, "Kendi konteynerini alip içinde çalisanini yerlestirmek isteyen ya da kendisi yasamak isteyen KOBI'lerimize konteyner basina 30 bin liraya kadar ve 10 konteynere kadar destek veriyoruz." ifadesini kullandi.