Japonya'nin yeni Genelkurmay Baskani Yosida: "Uluslararasi güvenligin odak noktasi Hint-Pasifik"Ahmet Furkan Mercan

Japonya'nin yeni Genelkurmay Baskani Yosida: "Uluslararasi güvenligin odak noktasi Hint-Pasifik"Ahmet Furkan Mercan

TOKYO (AA) - Japonya'nin yeni Genelkurmay Baskani Orgeneral Yosida Yosihide, uluslararasi güvenligin odak noktasinin Hint-Pasifik oldugunu, ülkesinin ise ön planda yer aldigini söyledi.

Yeni Genelkurmay Baskani olarak tayin edilmesi sonrasi Yosida, Savunma Bakanliginda düzenlenen törende hitap ettigi Japon subaylardan, ülkesinin ulusal güvenligi için adanmislik istedi.

Japon Orgeneral, "Uluslararasi güvenligin odak noktasi Hint-Pasifik. Japonya ise ön planda. Gelecekte Japonya'nin güvenligini saglamak için her birinizin görevleri esnasinda inisiyatif almasini istiyorum" dedi.

Son 2 yildir Kara Kuvvetleri Komutanligini üstlenen Yosida, ülke ordusunun Kara, Deniz ve Hava unsurlarinin bagli oldugu Öz Savunma Kuvvetlerinde (Jieitai) en üst rütbeli subay olarak görev yapacak.

Tokyo'da 1962'de dogan ve Tokyo Üniversitesinden mezun oldugu 1986'da askeri kariyerine baslayan Yosida, böylelikle, Japonya Ulusal Savunma Akademisi'nde (Boodai) tahsil görmeyen ilk en yüksek rütbeli üniformali subay oldu.