Izmir Kitap Fuari 25'inci kez açildiSafak Yel

Izmir Kitap Fuari 25'inci kez açildiSafak Yel

IZMIR (AA) - Izmir Kitap Fuari kapilarini 25. kez açti.

Tüm Fuarcilik Yapim AS (TÜYAP) tarafindan Türkiye Yayincilar Birligi is birligi ile gerçeklestirilen organizasyonun açilis töreninde konusan TÜYAP Fuarlar Yapim AS Genel Müdürü Ilhan Ersözlü fuarin 25'inci kez gerçeklestirildigini hatirlatarak bu yil 500 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

- "Askida Kitap Kampanyasi"

Türkiye Yayincilar Birligi Baskani Kenan Kocatürk de Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralilara acil sifalar diledi.

Deprem bölgesine çesitli yardimlarda bulunduklarini aktaran Kocatürk, fuar bünyesinde "Askida Kitap Kampanyasi" düzenlediklerini ifade ederek "Kitapseverlerin 'bir kitap kendime, bir kitap arkadasima, bir kitap depremzede arkadasima' diye hazirladigimiz kutulara kitaplari koymalari halinde dogru yerlere ulastiracagimizdan emin olmalarini istiyoruz." dedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Özuslu, bi kampanyaya Izmirli kitapseverlerin büyük destek verecegine inandigini belirterek "Çocuklarimiz depremin psikolojik etkilerini kitap sayesinde üzerinden atacak. Biz belediye olarak o çocuklarimiza hizmet götürüyoruz. Izmirliler bu kampanyaya destek verecek. Kitaplar medeniyetin tasiyicilaridir. Kitap degisimin motorudur. Dünyadaki pencerelerdir." diye konustu.

Fuarin onur yazari Veysel Çolak ise yeni fuar alaninin çok güzel oldugunu ama çok sayida yazar ve sairin ulasimin zor olmasi buraya yüzünden gelemedigini ifade etti. Kitaplarini basan yayinevlerinin stant açtigi halde bazi yazarlarin panellere katilamayacagini aktaran Çolak kitap fuarinin Kültürpark'ta yapilmasi gerektigini söyledi.

Konusmasinin ardindan Karsiyaka Belediye Baskani Cemil Tugay, Çolak'a plaket takdim etti.

300'e yakin yayinevi ile kamu kurumu ve STK'nin yer aldigi fuar, 19 Mart aksamina kadar ziyaretçilere açik olacak, 150'ye yakin kültür etkinligine ev sahipligi yapacak.