Isviçre'den nükleer silahlarla ilgili tüm risklerin azaltilmasi için acil önlem çagrisiMuhammet Ikbal Arslan

Isviçre'den nükleer silahlarla ilgili tüm risklerin azaltilmasi için acil önlem çagrisiMuhammet Ikbal Arslan

CENEVRE (AA) - Isviçre, Rusya'nin Belarus'ta taktik nükleer silah yerlestirecegini duyurmasinin ardindan "nükleer silahlarla ilgili tüm risklerin azaltilmasi için acil önlem" çagrisinda bulundu.

Isviçre Disisleri Bakanligi, Twitter hesabindan konuya iliskin paylasim yapti.

Paylasimda, "Rusya'nin Belarus'a taktik nükleer silahlar konuslandirmayi planladigina dair haberlere dayanarak Isviçre, nükleer silahlarla ilgili tüm riskleri azaltmak için acil önlemler alinmasi çagrisinda bulunuyor." ifadeleri yer aldi.

Bir nükleer savasin kazanilamayacagi ve asla yapilmamasi gerektigine vurgu yapilan paylasimda, gerginlikten kaçinma çagrisi da yer aldi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, 25 Mart'ta, Belarus'a taktik nükleer silah yerlestireceklerini belirterek "Bunu nükleer silahlarin yayilmasinin önlenmesiyle ilgili uluslararasi yükümlülüklerimizi ihlal etmeden yapacagiz." demisti.

NATO ve Avrupa Birligi (AB), Rusya'nin Belarus'a taktik nükleer silah yerlestirme kararini "sorumsuzca" bulduklarini bildirmisti.

Ukrayna Disisleri Bakanligi da Putin'in bu karari nedeniyle Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyinin olaganüstü toplanmasi talebinde bulunmustu.