Isveç'te yetenek yarismasinda Türk genci Samet ikinci olduAtila Altuntas

Isveç'te yetenek yarismasinda Türk genci Samet ikinci olduAtila Altuntas

STOCKHOLM (AA) - Isveç'te kamu televizyonu TV4'de yayimlanan yetenek yarismasinda 15 yasindaki Türk genci Samet Yüce, ikinci oldu.

Programin sonunda jüri üyeleri, "matematik dehasi" olarak nitelendirdikleri Yüce'nin, zihinsel çarpma ve bölme islemlerini hesap makinesi hizinda yaparak sorulara dogru cevap verdigi için ikinci oldugunu açikladi.

Taklitten sarkiciliga, resimden dansa birçok konuda 40 adayin yeteneklerini sergilemek amaciyla katildigi yarismada basari gösteren Yüce, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ikincilikten dolayi mutlu oldugunu söyledi.

Matematigi çok sevdigini belirten Samet Yüce, birincilik için çok ugrastigini ama jürinin kararina saygili oldugunu dile getirdi.

Oglunun küçük yastan itibaren matematige düskün oldugunu kaydeden Aydin Yüce de Samet'in hafizasinin inanilmaz oldugunu söyledi.

Baba Yüce, "Küçük yastan beri güçlü hafiza ve hizli matematik islemlerini çözme yetenegi ile oglum dikkati çekiyordu. Bu konuda okulda girdigi yarismada birinci oldu. Daha sonra oglumu bu yarismaya yönlendirdiler, burada da ikinci oldu, ailece çok mutluyuz." ifadelerini kullandi.

Yarismaya katildiktan sonra oglunun Isveç medyasinda ilgi gördügünü anlatan Yüce, "Oglum, bazi televizyon kanallarinin daveti üzerine programlara çikarildi. Programlarda sorulan zihinsel çarpma ve bölme islemlerine çok hizli cevaplar verdigi için saskinlikla karsilandi. Inanilmaz bir hafizasi var, insallah ileride Samet'i büyük yerlerde görmeyi umuyoruz." dedi.