Istanbul merkezli FETÖ operasyonlarinda 32 kisi yakalandiBasak Akbulut Yazar,Zeynep Yesildal

Istanbul merkezli FETÖ operasyonlarinda 32 kisi yakalandiBasak Akbulut Yazar,Zeynep Yesildal

ISTANBUL (AA) - Istanbul merkezli terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik 3 ayri operasyonda 32 süpheli gözaltina alindi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosunca, haklarinda itirafçi beyani bulunan ve terör örgütü FETÖ/PDY'nin iletisim modeli ankesör veya büfe gibi sabit hatlardan ardisik aranarak diger üyelerle görüstükleri belirlenen 13 süpheliye iliskin gözalti karari verildi.

Aralarinda Hava, Kara, Deniz ve Jandarma kuvvetleri komutanliklarina mensup muvazzaf 2 astsubay ile 4 subay, ihraç edilen 3 askeri personel ve 2 emekli asker ile örgüt üyelerini askeri okullara yerlestirmek için kullanilan kodlama sistemini bilen kapatilan askeri okul ögrencisi 2 kisi olmak üzere 13 süphelinin yakalanmasina yönelik operasyon düzenlendi.

Istanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, 7 süpheli yakalanirken, digerlerini arama çalismalari sürüyor.

- Önleyici dinleme ve izleme yapildi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca FETÖ/PDY'ye iliskin yürütülen diger sorusturmada da 11 Kasim 2022'den itibaren 7 kisi hakkinda dinleme ve izleme tedbiri uygulandi.

Çalismalar kapsaminda örgütün güncel ögrenci evlerinde kaldiklari, kod adi kullandiklari ve örgüt mensuplarina erzak dagitimi faaliyetlerinde bulunduklari belirlenen süphelilerin yakalanmasi için Istanbul ve Kahramanmaras'ta es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonda, haklarinda gözalti karari bulunan 7 zanli, hakkinda yakalama karari olan 1 kisi ile örgütün güncel ögrenci evinde kaldigi tespit edilen zanli olmak üzere 9 süpheli yakalandi.

- Örgütün emniyet mahrem imami esi 16 süpheli yakalandi

FETÖ/PDY'nin emniyet mahrem yapilanmasi içerisinde yer aldiklari tespit edilen emniyet mahrem imami esi 18 süpheliye yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda da Istanbul merkezli 3 ilde operasyon yapildi.

Operasyonda 16 süpheli gözaltina alinirken, 2 süphelinin yakalanmasina yönelik çalismalar sürüyor.