Iskenderun'daki sosyal donatili yasam alaninda depremzedelerin ihtiyaçlari karsilaniyorHalil Fidan- IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi tarafindan olusturulan 1500 kisilik konteyner kentte mutfak, çamasirhane ve banyonun yani sira çocuk ve kadin merkezi, revir, çocuk parki, ögrenciler için derslik, kütüphane, spor sahasi, lokal, güvenlik, soguk depolama alani gibi mekanlar bulunuyor - Konteyner kentin sakinlerinden Yusuf Seviner: - "Hiçbir seyimiz eksik degil. 3 ögün yemeklerimiz çikiyor, suyum

Iskenderun'daki sosyal donatili yasam alaninda depremzedelerin ihtiyaçlari karsilaniyorHalil Fidan- IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi tarafindan olusturulan 1500 kisilik konteyner kentte mutfak, çamasirhane ve banyonun yani sira çocuk ve kadin merkezi, revir, çocuk parki, ögrenciler için derslik, kütüphane, spor sahasi, lokal, güvenlik, soguk depolama alani gibi mekanlar bulunuyor
- Konteyner kentin sakinlerinden Yusuf Seviner:
- "Hiçbir seyimiz eksik degil. 3 ögün yemeklerimiz çikiyor, suyum

HATAY (AA) - HALIL FIDAN - Kahramanmaras merkezli, 6 Subat'taki depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'in Iskenderun ilçesinde IC Holding ve IC Ibrahim Çeçen Vakfi tarafindan olusturulan 1500 kisilik yasam alaninda afetzedelerin ihtiyaçlarina göre sosyal alanlarla hizmet veriliyor.

Depremzedeleri geçen haftadan itibaren agirlamaya baslayan "IC Ibrahim Çeçen Vakfi Iskenderun Yasam Alani", kalici konutlar yapilincaya kadar, bölge halkina barinmanin yani sira sosyal ihtiyaçlar konusunda destek vermek üzere olusturuldu.

Konteyner evler ve sosyal birimlerin bir arada oldugu 30 bin 840 metrekarelik yasam alaninda mutfak, çamasirhane ve banyonun yani sira çocuk ve kadin merkezi, revir, çocuk parki bulunuyor.

Çocuk ve kadin merkezinde, yasanan felaketin izlerini azaltmak amaciyla egitici ve sosyal faaliyetler düzenlenerek depremzedelerin moral ve motivasyonlarinin artirilmasi, depremlerden etkilenen kadinlarin ekonomik bakimdan güçlenmeleri için egitim yoluyla projelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Ögrenciler için derslik, kütüphane, spor sahasi, lokal, güvenlik, soguk depolama alani gibi bölümlerin yer aldigi konteyner kentte kahvalti veriliyor, ögle ve aksamlari ise yemekhanede yemek servisi yapiliyor.

Konteyner kentin sakinlerinden Yusuf Seviner, AA muhabirine, depremde hasar gören evleri için yikim karari verildigini söyledi.

6 Subat'taki depremlerden sonra yaklasik bir hafta araçlarinda kaldiklarini belirten Seviner, ilk günden itibaren devlet millet isbirligiyle her türlü destegi aldiklarini dile getirdi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Merkezine yaptiklari basvuru sonucu AFAD tarafindan bu konteyner kente yerlestirildiklerini belirten Seviner, "Yöneticilerimiz burada, ilgileniyorlar. Hiçbir seyimiz eksik degil. 3 ögün yemeklerimiz çikiyor, suyumuzu veriyorlar, banyolarimiz, tuvaletlerimiz var, her gün temizleniyor." dedi.

- "Çocuklar da burada mutlu çünkü güvendeler"

Seviner, is insani Ibrahim Çeçen ve ekibine tesekkür ederek, evlerinin yerini tutmasa da görevlilerin kendilerine o rahatligi yasatmaya çalistigini vurguladi.

Yasam alaninin güvenliginin de saglandigini aktaran Seviner, "Kapimizda, girerken çikarken kontrollerimiz var. Yöneticilerimiz her sabah eksiklerimizi sorup taleplerimizi gideriyorlar. Allah bundan sonra ülkeme ve cümlemize böyle felaket yasatmasin. Sözün bittigi yerdeyiz, buna da sükürler olsun." ifadelerini kullandi.

Konteyner kentte kalan Filiz Ileri de deprem aninin tarif edilemeyecek kadar büyük bir afet oldugunu, canlarinin kurtulmasina sevindiklerini belirtti.

Uzun süre araçlarinda kaldiktan sonra konteyner kente geldiklerini ifade eden Ileri, "Ihtiyaçlarimiz karsilaniyor. Küçük bir buzdolabimiz olsa çok iyi olacak. Çocuklar da burada mutlu, çünkü güvendeler. Daha önce çok korkmuslardi. En azindan su an o korkulari yok, korkusuzca uyuyabiliyorlar." diye konustu.