Ingiltere’de uzman ve pratisyen hekimler, ikinci kez birlikte grev düzenliyorZuhal Demirci

Ingiltere’de uzman ve pratisyen hekimler, ikinci kez birlikte grev düzenliyorZuhal Demirci

LONDRA (AA) - Ingiltere'de uzun süredir maas zammi konusunda hükümetle anlasmazlik yasayan uzman doktorlar ile pratisyen ve asistan hekimler, ikinci kez birlikte greve gitti.

Ülkede yaklasik 24 bin uzman doktor ile 61 bin pratisyen ve asistan hekim, 3 günlük is birakma eylemi baslatti.

Doktorlarin is birakma eylemi süresince sadece acil servis hizmetleri verilecek.

Ingiltere Ulusal Saglik Sistemi (NHS) yetkilileri, "grev süresince hastanelerdeki rutin hizmetlerin neredeyse durma noktasina gelebilecegi" uyarisi yapti.

Ingiltere Saglik Bakani Steve Barclay, doktorlara greve son vermeleri çagrisinda bulundu.

Uzman ve pratisyen hekimler, ilk kez 20 Eylül'de birlikte greve gitmis ancak bu toplu is birakma eylemi 24 saat sürmüstü.

- Hastanede tedavi olmak için bekleyenlerin sayisi yaklasik 7,7 milyona ulasti

Enflasyonun üzerinde ücret artisi talebinde bulunan uzman doktorlar bu yil 4. kez, yüzde 35 ücret artisi isteyen pratisyen ve asistan hekimler ise 7. kez greve gidiyor.

Ingiltere'de doktorlarin grevi, hastanelerde tedavi olmak için bekleyenlerin sayisinin tüm zamanlarin en yüksek seviyesine çikarak yaklasik 7,7 milyona yükselmesinin nedenleri arasinda yer aliyor.

- Basbakan Sunak, bekleme listelerinden grev yapanlari sorumlu tuttu

Ingiltere Basbakani Rishi Sunak, agustosta yaptigi açiklamada, hükümetin, hastanelerde bekleme listelerinin azaltilmasina yönelik hedefini yakalayamayacagini belirterek, kaydedilen ilerlemenin saglik çalisanlarinin grevleri nedeniyle sekteye ugradigini öne sürmüstü.

Sunak, hastanelerde tedavi olmak için bekleyenlerin sayisinin artmasindan grev yapanlari ve Kovid-19 salginini sorumlu tutmustu.

Ingiltere'de hastanelerde tedavi olmak için bekleyenlerin sayisi geçen yil 7 milyona yükselmisti.