Içisleri Bakani Soylu, selden etkilenen Sanliurfa'da konustu:Emre Ayvaz,Ömer Faruk Cebeci,Esber Ayaydin- "Selde 15 vatandasimizi kaybettik. Sanliurfa'da 3, Adiyaman'da 2 vatandasi arama kurtarma çalismalari devam ediyor" - "Vatandasimizin hasarlari tespit ediliyor. Evlerle ilgili ödemeleri arkadaslarimiz hazirliyorlar"

Içisleri Bakani Soylu, selden etkilenen Sanliurfa'da konustu:Emre Ayvaz,Ömer Faruk Cebeci,Esber Ayaydin- "Selde 15 vatandasimizi kaybettik. Sanliurfa'da 3, Adiyaman'da 2 vatandasi arama kurtarma çalismalari devam ediyor"
- "Vatandasimizin hasarlari tespit ediliyor. Evlerle ilgili ödemeleri arkadaslarimiz hazirliyorlar"

SANLIURFA (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, selden etkilenen Sanliurfa'da ve Adiyaman'da 15 kisinin hayatini kaybettigini, 5 kisiyi arama kurtarma çalismalarinin devam ettigini bildirdi.

Sanliurfa GAMER'de açiklamalarda bulunan Soylu, selden etkilenen bölgelerle ilgili bilgi verdi. Adiyaman'da 2 kisinin yasamini yitirdigini animsatan Soylu, 2 kisiyi de arama kurtarma çalismalarinin 500 kisilik ekip ve 125 araçla sürdügünü belirtti.

Soylu, Sanliurfa'da 13 kisinin hayatini kaybettigini dile getirerek "Selde 15 vatandasimizi kaybettik. Sanliurfa'da 3, Adiyaman'da 2 vatandasi arama kurtarma çalismalari devam ediyor. Yani 5 vatandasimiza ulasmaya çalisiyoruz. Sanliurfa'da su anda yogun bakimda 4, serviste 6, acil serviste de 4 vatandasimiz var. Toplam 60 vatandasimiz gelmisti, digerleri taburcu edildi. Su ana kadar arkadaslarimizin tespit ettigi; 2 bine yakin ev ve is yeri; bunlar zemin ve bodrum kat olmak suretiyle esyalari, is yerindeki mallari hasara ugramis durumdadir. Bunlarla ilgili hasar tespitleri, gerek Defterdarligimiz gerek Aile ve Sosyal Hizmetler kanaliyla kaymakamliklarimiz ve valiliklerimizin koordinasyonunda sürdürülmektedir." diye konustu.

Dünden beri sahada olduklarini hem çalismalari degerlendirdiklerini hem koordine ettiklerini hem de eksikleri gördüklerini aktaran Soylu, söyle devam etti:

"Yaklasik 7 bin 585 personel, 1485 araçla selin vermis oldugu tahribati ortadan kaldirabilmek, vatandaslarimizi olagan yasantisiyla tekrar bulusturabilmek için çaba sarf ediyoruz. Gerek Jandarma komandodan gerekse Türk Silahli Kuvvetlerinden getirdigimiz arkadaslarimiz, burada belediyelerimizin çalisanlari, hep birlikte bir gayreti ortaya koyuyoruz. Insallah yakin zamanda selin olusturdugu tahribati normal hayata döndürmek üzere çalismalarimizi sonlandiracagiz. Vatandasimizin hasarlari tespit ediliyor. Evlerle ilgili ödemeleri arkadaslarimiz hazirliyorlar. Insallah onlarla ilgili ilk bir adim atilacak."

Soylu, sehrin suyuyla ilgili bir sorun olustugunu ifade ederek "Degerlendirmeler sonucu, özellikle Firat'tan gelen suyun yogun çamurlu bir sekilde akmasi üzerine sehre suyu kistilar. Sehre gelebilecek bu suyun da normal akisini saglayabilmek, ayni zamanda ilgili istasyonlara gelip orada sehre verilebilecek hale gelmesini temin edebilmek için de çalismalari sürdürüyorlar." dedi.

Bölgede çalismalari yerinde takip ettiklerini vurgulayan Soylu, tüm ekip arkadaslariyla sahada olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

- "Abide Kavsagi'nin alt kisimda kendiliginden olusan bir su birikintisi yok"

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül de medyada, Abide Kavsagi'nin alt kisminin yeni yapilmis bir yer olarak gösterildigine isaret ederek yapinin 2012 yilinda insa edildigini söyledi.

Cavsak Deresi'nin tasmasi nedeniyle Abide Kavsagi'nda su birikintisi olustugunu aktaran Beyazgül, "Abide Kavsagi'nin alt kisimda kendiliginden olusan bir su birikintisi yok. Askeriyeden gelen Cavsak Deresi patlamis, onun için de önlem alinmasi gerekiyor tabii ki. Onun da çalismalarini yapacagiz." dedi.