Ibrahim Akin, Yesil Sol Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu:Ismail Çimen- "Bu ekonomik kosullarda Türkiye'yi yönetmek mümkün degil"

Ibrahim Akin, Yesil Sol Parti TBMM Grup Toplantisi'nda konustu:Ismail Çimen- "Bu ekonomik kosullarda Türkiye'yi yönetmek mümkün degil"

TBMM (AA) - Yesiller ve Sol Gelecek Partisi (Yesil Sol Parti) Es Genel Baskani Ibrahim Akin, "Bu ekonomik kosullarda Türkiye'yi yönetmek mümkün degil." dedi.

Akin, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, Meclis'in yeni yasama yilina basladigini, yeni dönemin sorunlarin çözümü için basariya kavusmasini dilediklerini belirtti.

Türkiye'de adil ve onurlu bir barisa sans taninmasinin ve demokratik siyasetin önünün açilmasinin zamaninin geldigini söyleyen Akin, bunun için tüm zeminlerin dogru sekilde kurulmasi gerektigini ifade etti.

"Daha ne kadar bomba patlayacak, ne kadar siddet ortami devam edecek?" diye soran Akin, söyle konustu:

"Sürecin böyle gitmesi mümkün degildir. Sorunun çözülmesinin, tartisilmasinin en önemli zemini elbette parlamentodur. Sorunlarin kroniklesmeden, içinden çikilamaz hale gelmeden çözüm yerinin Meclis oldugunu biliyoruz. Meclis'in bu bakimdan islevli hale getirilmesi gerektigini ifade ediyoruz. Biz, 600 milletvekilinin iradesini gasbeden ve Meclisi noter gibi degerlendiren bir anlayisi kabul etmiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu Meclis'in gerçek anlamda demokratik tartismalar ve müzakereler yapmaya, Türkiye'nin en temel sorunlari olan demokratik, sivil bir anayasa yapmaya aday olmasi gerektigini düsünüyoruz. Bunun için de her türlü çalismayi ve mücadele yürütmeye kararliyiz."

Ibrahim Akin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in açiklamalarinda hayat pahaliligindan söz ederken ayni zamanda yasam standardinin yükseldigine degindigini aktardi. Erdogan'in bu degerlendirmelerini anlayamadiklarini dile getiren Akin, söyle devam etti:

"Tüketici Haklari Derneginin bir arastirmasinda Türkiye'deki insanlarin yüzde 82'sinin açlik ve yoksulluk sinirinda kaldigi ortaya çikiyor. Mevcut ekonomik durum bu kadar vahimken, emeklilerimiz neredeyse yasayamaz hale gelmisken bu insanlarin mevcut durumunu iyilestirecegiz diye hala bekleyen ve bunu ocak ayina erteleyen bir anlayisi kabul etmiyoruz. Bir kisim sirketler, bankalar yüzde 112 kar ediyor, gelirlerini 4-5 kat artiriyorlar ama emeklimizin, çalisanimizin gelirleri maas arttigi gün yapilan artislarla cebinden aliniyor. Bu kosullarda insanlarin baris içerisinde yasamasi mümkün degil. Onun için de zaten her yerde silahlar patliyor, adliyeler önünde kavgalar oluyor, insanlar birbirine giriyorlar. Insanlarimizin artik psikolojik olarak ruhsal bozukluklar içerisine girdigini bütün bilim insanlari da söylüyor. Bu ekonomik kosullarda Türkiye'yi yönetmek mümkün degil."