IKBY Baskani Barzani Erbil'de Almanya Disisleri Bakani Baerbock ile görüstüBekir Aydogan,Haydar Karaalp

IKBY Baskani Barzani Erbil'de Almanya Disisleri Bakani Baerbock ile görüstüBekir Aydogan,Haydar Karaalp

ERBIL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Baskani Neçirvan Barzani, Irak'ta temaslarda bulunan Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock ile Erbil'de bir araya geldi.

IKBY Baskanligindan Barzani ve Baerbock'un görüsmesine iliskin yazili bir açiklama yapildi.

Açiklamaya göre Barzani, Almanya'nin Irak ve IKBY'ye askeri, insani ve siyasi yardimlari için sükranlarini dile getirerek, terörün ülke için gerçek bir tehdit olusturmaya devam ettigini vurguladi.

Baerbock ise Almanya'nin Irak ve IKBY ile iliskilerine, ülkedeki siyasi ve ekonomik baris ile istikrara büyük önem verdiginin altini çizerken Sincar Anlasmasi'nin uygulanmasinin da önemine isaret etti.

Ele alinan konular arasinda Erbil ve Bagdat arasinda devam eden görüsmeler, Irak ve IKBY'nin komsu ülkelerle iliskileri ve IKBY'deki mültecilerin durumu da yer aldi.

- "PKK sinirlarimizda istikrarsizliga neden olmustur"

Baerbock, Erbil'deki temaslari kapsaminda IKBY Basbakani Mesrur Barzani ile de bir araya geldi.

IKBY Yabanci Medya Iliskileri Sorumlusu Lawk Ghafuri, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, görüsmede, Erbil ve Berlin arasindaki iliskilerin güçlendirilmesi, IKBY’nin ekonomik çesitlendirme basta olmak üzere reform gündemi ve Sincar Anlasmasi’nin öne çiktigini ifade etti.

Basbakan Barzani, Baerbock ile görüsmesinin ardindan düzenledigi basin toplantisinda, "PKK sinirlarimizda istikrarsizliga neden olmustur. Dileriz bir daha Kürtler adina bölgede istikrarsizlik çikaramaz." ifadelerine yer verdi.

- Baerbock, Bagdat'ta Irak Disisleri Bakani ile görüstü

Baerbock, dün de baskent Bagdat’ta Irak Disisleri Bakani Fuad Hüseyin ile görüstükten sonra düzenledigi basin toplantisinda, Almanya'nin Irak'a destegini ifade ederek, Alman hükümetinin Irak hükümetinin idari ve ekonomik reform çabalarini takdir ettigini söylemisti.

Baerbock, Irak ve Almanya arasindaki ortaklik komisyonunun yeniden çalismalara baslamasini dilediklerini kaydetmisti.

Irak Disisleri Bakani Hüseyin de Almanya'ya Irak'a desteginden dolayi tesekkür ederek, "Irak'taki Alman sirketleri Irak ekonomisine katki sunuyor. Irak, Alman teknolojisine ihtiyaç duyuyor." ifadelerini kullanmisti.