Huawei Küresel Analist Zirvesi'nde dijital gelecek için birlikte büyüme vurgusuYunus Türk- Huawei Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Mali Isler Direktörü Sabrina Meng:- "Müsterilerimize ve is ortaklarimiza, mümkün olan en düsük maliyetlerle en iyi dijital altyapi deneyimini sunmayi amaçliyoruz"

Huawei Küresel Analist Zirvesi'nde dijital gelecek için birlikte büyüme vurgusuYunus Türk- Huawei Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Mali Isler Direktörü Sabrina Meng:- "Müsterilerimize ve is ortaklarimiza, mümkün olan en düsük maliyetlerle en iyi dijital altyapi deneyimini sunmayi amaçliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Huawei Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Mali Isler Direktörü (CFO) Sabrina Meng, "Hedefimiz, kurumlarin dijitallesmesine yardimci olurken, operasyonlari dijitallestirmek, dijital platformlar olusturmak, platform tabanli yapay zekayi etkinlestirmek ve yapay zekanin kullanim oranini artirmak. Bu heyecan verici dijital gelecekte birlikte basarili olacagimiza inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Huawei açiklamasina göre, Huawei’in her sene gerçeklestirdigi Küresel Analist Zirvesi, 19-20 Nisan tarihlerinde Çin’in Shenzhen kentinde düzenlendi.

Kalkinma stratejileri, dijital dönüsümün yol haritalari ve gelecegin endüstri trendlerinin ele alindigi organizasyona, farkli endüstrilerden binden fazla profesyonel ve medya temsilcileri katildi. Bu yil yirminci kez düzenlenen Huawei Küresel Analist Zirvesi, Sabrina Meng’in açilis konusmasiyla basladi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Sabrina Meng, Huawei’in ag teknolojileri, depolama ve bulut gibi alanlara yatirim yapmaya devam edecegini belirterek, müsterilere ve is ortaklarina, mümkün olan en düsük maliyetlerle en iyi dijital altyapi deneyimini sunmayi amaçladiklarini ifade etti.

Meng, "Hedefimiz, kurumlarin dijitallesmesine yardimci olurken, operasyonlari dijitallestirmek, dijital platformlar olusturmak, platform tabanli yapay zekayi etkinlestirmek ve yapay zekanin kullanim oranini artirmak. Bu heyecan verici dijital gelecekte birlikte basarili olacagimiza inaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Huawei'in yaklasik on yillik dijital dönüsüm deneyimiyle elde ettigi üç önemli sonuca vurgu yapan Meng, strateji, veri yönetimi ve yapay zekanin önemine de degindi.

Meng, dijital dönüsümün özünde stratejik planlama ve stratejik seçimlerle ilgili oldugunu ifade ederek, "Basarili bir dijital dönüsüm teknoloji tarafindan degil, strateji tarafindan yönlendirilmelidir." dedi.

Ikinci önemli noktanin ise veri oldugunu belirten Meng, verilerin farkli boyutlar arasinda entegre edilmesinin önemli ölçüde deger yaratacagini kaydetti.

Üçüncü önemli kavram olan yapay zekanin ise bir anlamda varis noktasi oldugunu aktaran Meng, dijital dönüsümünde, operasyonlarin yapay zeka ile dijitallestirilmesinin önemli bir rol oynadiginin altini çizdi.

- "Yapay zekanin yeni kullanim alanlarini kesfetmeye devam edecegiz"

Huawei Stratejik Arastirma Enstitüsü Baskani Dr. Zhou Hong ise akilli bir dünyaya dogru ilerlerken ag teknolojileri ve bilgi islem yaklasimlarini yeniden ele almanin önemli olduguna isaret etti.

Hong, "Önümüzdeki on yil içinde ag teknolojilerinin yeteneklerini artirmayi hedefliyoruz. Bilgi teknolojilerinde yeni modellere, yeni mimarilere ve yeni bilesenlere ulasmamizi saglayacak olan yapay zekayi anlama ve kontrol etme becerimizi gelistirecegiz. Ayrica endüstri uygulamalari için yapay zekanin yeni kullanim alanlarini kesfetmeye devam edecegiz." açiklamasini yapti.

Huawei Küresel Analist Zirvesi, sektörlerin dijitallesmesinde üretkenligin önemi, dijitallesme sürecinde karsilasilan zorluklar, önerilen eylem planlari ve sektörel beklentilerin ele alindigi panellerle sona erdi.