Hollanda'da Macron'u protesto eden 1 kisi gözaltina alindiEsra Taskin,Selman Aksünger

Hollanda'da Macron'u protesto eden 1 kisi gözaltina alindiEsra Taskin,Selman Aksünger

PARIS/AMSTERDAM (AA) - Hollanda'ya resmi ziyarette bulunan Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron'a, Amsterdam'da slogan atarak tepki gösteren bir kisi gözaltina alindi.

Fransiz BFMTV kanalinin haberine göre, Macron, iki günlük resmi ziyaret için geldigi Hollanda'da Amsterdam Üniversitesi'ndeki bir programa katildi.

Üniversite girisinde bir kisi, "Macron istemese de çalisanlarin onuru için buradayiz " diye bagirarak slogan atti.

Olay yerinde bulunan güvenlik güçleri, slogan atan kisiye müdahale etti ve onu yüz üstü yere yatirdi.

Macron, protestocuya müdahale edilirken, Amsterdam Belediye Baskani Femke Halsema ve Hollanda Krali Willem-Alexander ile sohbetine devam etti.

Olaya iliskin sosyal medyaya yansiyan görüntülerde, protestocunun yere yatirilmadan önce uzaktan Macron'a dogru kosarak gelmesi ve üç kisinin slogan atan kisiye müdahale ederek yere yatirmasi görülüyor.

Hollanda basini ise olay yerinde biri kadin olmak üzere iki protestocunun bulundugunu ve ardindan gözaltina alindiklarini aktardi.

Macron, dün de Lahey kentindeki Nexus Enstitüsü'nde Avrupa'da yesil sanayiye iliskin konusma yaptigi sirada protesto edilmisti.

Konusma sirasinda salonda bulunan ve "siddet ve ikiyüzlülügün cumhurbaskani" yazili afis açan göstericiler, Macron'un sözünü kesmisti.