Hazine ve Maliye Bakani Nebati'den Sanliurfa'daki sele iliskin açiklama:Mehmet Akif Parlak- "Su ana kadar selzedelerimiz için toplamda 11 milyon 870 bin liralik bir kaynak aktarilmis oldu"

Hazine ve Maliye Bakani Nebati'den Sanliurfa'daki sele iliskin açiklama:Mehmet Akif Parlak- "Su ana kadar selzedelerimiz için toplamda 11 milyon 870 bin liralik bir kaynak aktarilmis oldu"

SANLIURFA (AA) - Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, "Su ana kadar selzedelerimiz için toplamda 11 milyon 870 bin liralik bir kaynak aktarilmis oldu." dedi.

Bakan Nebati, sel felaketinin yasandigi Sanliurfa'da, Arkeoloji Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nde incelemelerde bulunarak çalismalarla ilgili yetkililerden bilgi aldi.

Karakoyun Deresi'nin tasmasi sonucu sular altinda kalan ve temizlik çalismalarinin devam ettigi mahalleleri inceleyen Nebati, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dün aksam saatlerinde de kentte saganagin etkili oldugunu ve tüm ekiplerin sahada sabaha kadar önlem alip çalismalar yürüttügünü belirtti.

Geceki yagislarin siddetli olmasina ragmen herhangi bir zarara sebebiyet vermedigini dile getiren Nebati, 15 Mart'ta yasanan selden sonra yaklasik 9 bin 620 personelin 1687 araçla sahada görev yaptigini söyledi.

Yaralari sarmaya çalistiklarini ifade eden Bakan Nebati, söyle devam etti:

"Konutlarimizin hemen büyük bir kismi sudan kurtarildi. Bugün aksam itibariyla büyük bir kismini temizlemis olacagiz. Hasar tespitleri yapiliyor. Mevcut durumda Sanliurfa'da 1132 konutun, 248 is yerinin hasar tespiti yapilmis oldu. Evlerdeki hasar tespitleri içerisinde esyalarin da hasar tespitleri yapilarak toplamda 3 bin 120 hasar tespiti yapilmis olup, büyük bir kismi tamamlandi."

- "Toplamda 11 milyon 870 bin liralik bir kaynak aktarilmis oldu"

Evleri hasar gören vatandaslara Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü yurtlari basta olmak üzere misafirhanelerde barinma imkani saglandigini belirten Nebati, bazi vatandaslarin ise yakinlarinin yaninda kaldigini söyledi.

Nebati, selde zarar gören vatandaslarin her zaman yanlarinda olduklarini vurgulayarak, "Su ana kadar selzedelerimiz için toplamda 11 milyon 870 bin liralik bir kaynak aktarilmis oldu. Vefat edenler için 100'er bin lira, ayni zamanda evlerde hasarin ilk andaki tespitlerini de hizli bir sekilde yaptik ve bugün itibariyla hesaplarina 10'ar bin lira geçirildi. Yine ayni sekilde kaymakamliklarimizin üzerinden 10 ila 15 bin lira arasinda degisen rakamla, bu vatandaslarimizin ilk gün ihtiyaçlarinin giderilmesi noktasinda gerekli tedbirler alindi." diye konustu.

Hazine ve Maliye Bakani Nebati, sel nedeniyle kentte iki gün su kesintisi olduguna isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Özellikle DSI'ye çok tesekkür ediyorum, Iller Bankasi'na tesekkür ediyorum. Çok hizli bir sekilde Büyüksehir Belediyemizle beraber kanallara su basarak sulama kanallarini doldurarak gerekli tedbirleri aldilar ve an itibariyla da sehrimizin hiçbir noktasinda su kesintisi yok."