Hatayli depremzede çift, Fethiye'de dünyaevine girdiAli Riza Akkir

Hatayli depremzede çift, Fethiye'de dünyaevine girdiAli Riza Akkir

MUGLA (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'dan AFAD organizasyonuyla Mugla'nin Fethiye ilçesine gelen çift, düzenlenen nikah töreniyle evlendi.

Dügün hazirligi yapan Esra Ezer (22) ve Ali Kanal (28) ile aileleri, depremin ardindan Hatay'in Antakya ilçesinden ayrilarak Fethiye'deki otellere yerlestirildi.

Genç çiftin deprem nedeniyle Antakya'da kiyilamayan nikahlari için basvuru yapilarak, Fethiye Belediyesi'nden tarih alindi.

Fethiye Belediyesi'nin destegiyle genç çift, Özer Olgun Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende, Belediye Baskani Alim Karaca'nin kiydigi nikahla dünyaevine girdi.

Karaca, törende yaptigi konusmada, depremin izlerinin birlik beraberlik içerisinde gönüllülerin de destegiyle sarmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Damat Kanal, normal sartlarda dügünlerinin bir ay sonra olacagini, deprem nedeniyle öne aldiklarini ifade etti.

Depremden önce dügünleri için her seyin planlandigini ve kendilerine ev baktiklarini anlatan Kanal, "Yasanan depremin ardindan buraya geldik. Burada yeni bir baslangiç yapmak istiyoruz." dedi.

Asli Kanal ise Fethiye'ye gelis nedenlerinin kötü oldugunu, ilçede yapacaklari yeni baslangiçla daha iyi günler geçirmeyi umut ettiklerini kaydetti.

Tören, taki merasimiyle sona erdi.