Haliç Üniversitesi'nin yeni akademik yil açilis töreni gerçeklestiAbdulselam Durdak- Ögrenciler, akademisyenler ve idari kadronun yogun katilimiyla düzenlenen açilis töreninde, Psikolog Selin Durusal ve Egitimci Ahmet Serif Izgören motivasyon konusmalari ile ögrencilere tavsiyelerde bulundu

Haliç Üniversitesi'nin yeni akademik yil açilis töreni gerçeklestiAbdulselam Durdak- Ögrenciler, akademisyenler ve idari kadronun yogun katilimiyla düzenlenen açilis töreninde, Psikolog Selin Durusal ve Egitimci Ahmet Serif Izgören motivasyon konusmalari ile ögrencilere tavsiyelerde bulundu

ISTANBUL (AA) - Haliç Üniversitesi'nin 2023-2024 akademik yil açilis töreni, üniversitenin "All In One" konseptli 5. Levent kampüsünde gerçeklestirildi.

Haliç Üniversitesi açiklamasina göre, ögrenciler, akademisyenler ve idari kadronun yogun katilimiyla düzenlenen açilis töreninde, Psikolog Selin Durusal ve Egitimci Ahmet Serif Izgören motivasyon konusmalari ile ögrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Açiklamada törendeki konusmasina yer verilen Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Mehmet Naci Topsakal, basarili insanlarin arkalarinda ilham, bilgi veren degerli insanlar oldugunu, yaklasik 16 bin ögrenci içinde de çok basarili ögrenciler olacagini aktardi.

Topsakal, "Sevgili hocalarim, bu çocuklarin arkasinda ilham perisi, destekleyicisi siz olacaksiniz ve bu çocuklarimiz ülkemizin gelecegini insa edecekler. Sevgili ögrencilerimiz, zamanlarinizi fevkalade iyi kullanin. Hayatta satin alamayacagimiz, geri getiremeyecegimiz sey para degil, zamandir. Basarinin yüzde biri yetenek, yüzde 99'u terdir derler. Hayatin ter ve emek oldugunu, emegin kutsal oldugunu üniversite yillarinda ögrenmeye baslayacaksiniz." ifadelerini kullandi.

Insanin önemine deginen Topsakal, sunlari kaydetti:

"77 yillik hayatimda ögrendigim bir tek kelime var, o kelime de 'insan'dir. Hayat, insan demektir. Sevgi ise insanin insana verecegi en kutsal hediyedir. Ailenizi sevin. Dogayi, hayvanlari, tabiati ama en önemlisi insanlari sevin ve karsiliksiz sevin lütfen. Atalarimiz göz nereye bakarsa gönül oraya akar demislerdir. Sayin hocalarim, çocuklarimiza güzele bakmalari konusunda lütfen yardimci olun. Egitimin amaçlarindan biri de karakter insasidir. Eger bu çocuklar iyi bir Türk vatandasi olurlarsa iyi bir fizikçi, iyi bir kimyaci, iyi bir edebiyatçi da olurlar. Hepimiz biliriz ki agaçlar kökleriyle irtibatlarini kestigi zaman ona agaç denmez. Onun için evlatlarimizin kökleriyle irtibatlarini kesmemelerine gayret edin. Hobbes 'Insan insanin kurdudur' demistir. Bizim inancimizda, insandan ümit kesmek, Yaradan'dan ümit kesmek anlamina geldigi için insandan ümit kesmek yoktur. Dolayisiyla evlatlarimizi fevkalade iyi yetistirelim."

- "Bilim ve teknolojiyi üreterek kullanacagiz"

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu da "Öncelikle 2023-2024 akademik yilinda üniversitemizi tercih ederek aramiza katilan yeni ögrencilerimizin göstermis olduklari basari ve üniversitemizi öncelikle tercih etmeleri nedeniyle kutluyorum. Haliç Üniversitesi bu yil 8 fakülte, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulunda 21 ön lisans, 46 lisans, 58 lisansüstü programi olmak üzere toplam 135 egitim ögretim programi ile 2023-2024 akademik yilini sürdürecektir. Bilindigi üzere Latince kökenli olan üniversite kelimesi evrensel anlamina gelen 'Universal' ile baglantili bir terim ikinci bir anlami ise akademisyenler ve ögrencilerin bir araya geldikleri birliktir." görüslerini aktardi.

Üniversiteye hakim olmasi gereken ve birbiriyle baglantili 3 nitelik oldugunu belirten Utlu, su degerlendirmeyi yapti.

"Bunlardan birincisi akil, ikincisi özgürlük, üçüncüsü de çesitliliktir. Günümüzde toplumlarin gücü ve gelismisligi, her alanda bilim ve teknoloji üreterek kullanmasi ve yetistirdigi egitimli, donanimli insan gücüyle örtüsmektedir. Dünyada yasanan hizli teknolojik degisim, bireylerin bilgiye erisime ve iletisim imkanlarindaki artis insan gibi yetistirilmesinde temel görevi olan üniversitelerde paradigma degisimini zorunlu kilmaktadir. Hayatinizin en önemli dönüm noktalarindan birindesiniz. Bir anlamda kisiliginiz ve kimliginizi burada üniversite ortaminda tamamlayacaksiniz. Sizler ögrenim gördügünüz süre boyunca pek çok seyi ögreneceksiniz. Ama önemli olan sadece ögrenmek degildir. Ögrendiklerinizi hayata geçirmek ve onu davranis haline getirmektir. Çünkü davranis haline getirilmeyen bilgi bizde bir anlam kazanmamis demektir. Hedefleriniz, amaçlariniz ya da yapmak istedikleriniz çok güzel büyük isler olsun. Basarili bir egitim ögretim yili temenni ediyorum."

- Motivasyon konusmalari törende büyük alkis topladi

Psikolog Selin Durusal da ögrencilere egitim dönemleri ve gelecekte bekleyen kariyer hayatlari konusunda tavsiyelerde bulunurken, Egitimci Yazar Ahmet Serif Izgören de gençlere basarilar diledi.

Izgören, gençlere, hayatta karsilasilan firsatlari degerlendirme ve iyi olduklari bir alanda çalisma tavsiyesinde bulundu.