HDP Grup Baskanvekili Bestas, gündemi degerlendirdi:Adem Balta- (HÜDA PAR'in Cumhur Ittifaki'ni desteklemesi) Cumhur Ittifaki bu konuda büyük panik ve telas içinde, gidebilecegi her yere gidiyor"

HDP Grup Baskanvekili Bestas, gündemi degerlendirdi:Adem Balta- (HÜDA PAR'in Cumhur Ittifaki'ni desteklemesi) Cumhur Ittifaki bu konuda büyük panik ve telas içinde, gidebilecegi her yere gidiyor"

TBMM (AA) - HDP Grup Baskanvekili Meral Danis Bestas, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Cumhurbaskanligi seçiminde Recep Tayyip Erdogan'i destekleme karari almasina iliskin, "Cumhur Ittifaki bu konuda büyük panik ve telas içinde, gidebilecegi her yere gidiyor." dedi.

Bestas, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, "iktidar ve küçük ortaginin, giderayak yeni düzenlemeler getirerek Meclis gündemini tika basa doldurdugunu, bu düzenlemelerin vatandasin ihtiyaçlarina çare olup olmadiginin tartisilmasi gerektigini" savundu.

TBMM Genel Kurulunda çevreye iliskin düzenlemeler içeren kanun teklifi ile Afet Yeniden Imar Fonu kurulmasini öngören kanun teklifinin görüsülecegini animsatan Bestas, "Çevre düzenlemesi ile yeni rant alanlari açiyorlar. Oysa böyle bir afet sonrasi yapi denetimi ile depremlere karsi önlemlere iliskin tekliflerin getirilmesi gerekiyordu. Doga, sonsuz bir talan alani olarak görülüyor. AKP, çevre sorunlarina rant gözüyle bakiyor. Ekolojik yikima davetiye çikariyorlar." diye konustu.

Bestas, teklifle kiyida otopark ihtiyacinin karsilanmasi için yeralti otoparki yapilmasinin öngörüldügünü dile getirerek, "Depremin en fazla kiyilardaki dolgu alanlarini vurdugunu, dolgu alanlarinda insa edilen binalarin yikildigini ve büyük enkaza dönüstügünü gördük. Simdi yine kiyilar dolduruluyor ve yeni deprem alanlari olusturuyor. Aslinda yikilacak yeni yerler yapiliyor. Bu da depremden ders alinmadigini gösteriyor. AKP, üç ay sonra yürürlükten kaldirilacak yasalari çikariyor." ifadelerini kullandi.

Deprem bölgesindeki izlenimlerini aktaran Bestas, aradan geçen zamana ragmen vatandaslarin ihtiyaçlarinin karsilanmadigini, banyo yapilamadigini, bölgede salgin hastalik tehlikesinin oldugunu öne sürdü.

Bestas, "Kamu bankalari, depremzedeler için yüzde 0,99 faiz oraniyla kredi vereceklerdi. Ancak sonradan bu oran yüzde 1,59'a çikarildi. Depremde bile faiz lobisine çalisan bir zihniyetle karsi karsiyayiz. Kampanya ile bagisladiginiz paralari faizi yükselterek geri aliyorsunuz. Vatandasin bu kadar çaresiz oldugu bir dönemde faiz lobisi korunuyor." degerlendirmesinde bulundu.

HÜDA PAR'in Cumhurbaskanligi seçiminde Recep Tayyip Erdogan'i destekleme karari almasina iliskin bir soruya Bestas, "Biz, Emek ve Özgürlük Ittifaki temelinde seçimlere hazirlaniyoruz. Cumhur Ittifaki bu konuda büyük bir panik ve telas içinde, gidebilecegi her yere gidiyor." karsiligini verdi.

Bestas, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, HDP'yi ziyaret edecegine iliskin haberlerin sorulmasi üzerine, su ana kadar kendilerine resmi veya gayriresmi randevu talebi gelmedigini bildirdi.