HAK-IS, Israil'in Mescid-i Aksa saldirisini protesto ettiCankut Tasdan

HAK-IS, Israil'in Mescid-i Aksa saldirisini protesto ettiCankut Tasdan

ANKARA (AA) - HAK-IS, Israil güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenledigi saldiriyi Israil Büyükelçiligi rezidansi önünde protesto etti.

Konfederasyon üyeleri eylem sirasinda "Kudüs kirmizi çizgimizdir" ve "Kudüs için ayaktayiz, Filistin halkinin yanindayiz" yazili pankartlar tasidi, "Filistin halki yalniz degildir", "Filistin'e selam direnise devam" sloganlari atti.

HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan, burada yaptigi açiklamada, Filistinlilerin tarihi direnisinin yaninda olduklarini ve olmaya devam edeceklerini vurguladi.

Arslan, "Basta Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere Avrupa Birligi, Arap Birligi ve pek çok uluslararasi kurulus bu konuda sinifta kalmistir. Onlara yaziklar olsun. Bu isgalin, bu emperyalist saldirilarin, bu insanlik disi uygulamalarin, bu irkçi, fasist yaklasimin karsisinda sessiz kalanlari lanetliyoruz." dedi.

Filistin'in Türkiye'den, Kudüs'ün ise Istanbul, Ankara, Konya, Bursa'dan ayri düsünülemeyecegini ifade eden Arslan, "Aksa bizim ilk kiblemizdir. Aksa'yi Cenabihak Kur'an-i Kerim'inde mübarek kilmistir. Bizim kutsalimizdir. Aksa'ya saldirilara karsi sessiz kalmak, inançlarimizi yok saymak demektir." diye konustu.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa karsisindaki tavirlarinin provokasyon oldugunu kaydeden Arslan, "Provokasyon yaparak Filistinlilere katliam uygulamak istenmektedir. Onun için Mescid-i Aksa'ya giren ve orada kirli ayaklariyla mescidimizi kirleten alçaklara karsi sessiz kalamayiz." dedi.

"Fasist ve terörist Israil'i lanetlediklerini" bildiren Arslan söyle devam etti:

"Zaten isgal ettikleri Filistin topraklarini daha da fazla isgal etmek istiyorlar. Her gün yerlesimci Israilli fasistler, Filistinlilerin topraklarini isgal etmektedir. Dogu Kudüs'ü adim adim kendi topraklarina katmak istiyorlar. Gazze'yi büyük bir hapishaneye çevirdiler. Bati Seria'da katliamlar devam ediyor. Israil hapishaneleri Filistinli esirlerle dolup tasiyor. Ama 'insanlik suçu, insan haklari' diyenlerin, teröristlerin arkasinda duranlarin, emperyalist güçlerin sesi çikmiyor. Bati emperyalizmi, Amerikan emperyalizmi ne yazik ki Filistin'de olup bitenleri görmüyor, görmezden geliyorlar. Bu çifte standardi lanetliyoruz."

Arslan, Filistinlilere duyarsiz kalanlarin tarih önünde hesap vereceklerini söyledi.

Açiklama sonrasi rezidans duvarina "Siyonist Israil'in isgalini lanetliyoruz" yazili siyah çelenk birakan topluluk, daha sonra destek ve taziye için Filistin'in Ankara Büyükelçiligine hareket etti.