Guinness Dünya Rekoru, Honor Magic5 Pro ile çekildiTolga Yanik- Honor Device Co, Ltd Pazarlama Müdürü Ray Guo: - "Kamera teknolojimizle bu nefes kesici ani kaydedebildigimiz için çok mutluyuz"

Guinness Dünya Rekoru, Honor Magic5 Pro ile çekildiTolga Yanik- Honor Device Co, Ltd Pazarlama Müdürü Ray Guo:
- "Kamera teknolojimizle bu nefes kesici ani kaydedebildigimiz için çok mutluyuz"

ISTANBUL (AA) - Yeni yapay zeka hareket algilama teknolojisine sahip olan Honor Magic5 Pro, Guinness Dünya Rekorlari'na giren smaci yakaladi.

Sirket açiklamasina göre, Honor, bir dünya rekoru denemesi için Guinnes Dünya Rekorlari ile is birligi yapti.

Iki marka Honor Magic5 serisinin duyurusunu kutlamak için bir araya geldi. Iki kez FIBA 3x3 Dünya Sampiyonu ve profesyonel smaçör olan Polonyali basketbolcu Piotr Grabowski'nin "Bacak Arasindan En Yüksek Smaç" dalindaki Guinness Dünya Rekoru, Honor Magic5 Pro ile yakalandi.

Ingiltere'nin baskenti Londra'da gerçeklestirilen denemelerde Piotr Grabowski, bacak arasindan en yüksek smaç vurusunu tamamlamak için tam 3,2 metre gibi bir yükseklige ziplayarak yeni bir Guinnes Dünya Rekoru'na imza atti. Honor Magic5 Pro'nun yapay zeka hareket algilama teknolojisi kullanilarak ve yapay zeka makine ögrenimi sayesinde bu atlayisin en önemli ani otomatik olarak yakalandi. Çekilen bu kare, ultra yüksek çözünürlükte ve netlikte otomatik olarak kaydedildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Honor Device Co, Ltd Pazarlama Müdürü Ray Guo, "Spor insan ruhunu gelistirir. Çigir açan kamera teknolojimizle bu nefes kesici ani kaydedebildigimiz için çok mutluyuz. Yaratici çözümler sunan ürünler tasarlayarak tüketicilerimizi içlerindeki sihri ortaya çikarmalari ve olaganüstü seyler basarmaya çalismalari için motive etmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Guinnes Dünya Rekoru'nu kiran Piotr Grabowski da "Basketbol benim DNA'min bir parçasi. Smaç basmak için her zipladigimda, yer çekimine karsi koyuyor ve kendimi sinirlara kadar zorluyorum. Rekorlar kirdigimda bu bana sihir gibi geliyor. Umarim bu dünyanin dört bir yanindaki insanlara kendi sihirli güçlerini ortaya çikarmalari için ilham verir." degerlendirmesinde bulundu.

Guinness Dünya Rekorlari TV ve Dijital Içerik Baskan Yardimcisi Karen Gilchrist ise herkesin kutlamaya deger kendi ani olduguna inandiklarini belirterek,sunlari kaydetti:

"Bu girisimde zamanlama ve hassasiyet her seydir. Bu olaganüstü basarilarin hakkini vermek ve aksiyonu mümkün olan en iyi sekilde yansitmak bize düsüyor. Rekor kirma anini net ve ultra hizli bir sekilde yakalamak için Honor Magic5 Pro'yu kullandik ve ortaya çikan sonuçlar gerçekten de muazzam oldu."

- Yükseltilmis akilli yapay zeka tanima teknolojisine sahip

Verilen bilgiye göre, Honor Magic5 serisinde bulunan yapay zeka hareket algilama teknolojisi, yapay zeka agindan yararlanarak 270 binden fazla görüntü üzerinde çalisiyor ve kameranin çesitli senaryolari hassas bir sekilde tanimasini saglayarak öne çikan çekimi otomatik olarak yakaliyor. Yeni Honor Görüntü Motoru bu özellige güç veren, yükseltilmis akilli yapay zeka tanima teknolojisine sahip.

Canli performanslari ve spor etkinliklerini yakalamak için bu sezgisel özellik etkinlestirildiginde gülümseme gibi yüz ifadelerini ve ziplama gibi vücut hareketlerini otomatik olarak algiliyor. Ister sevinçten ziplayan biri, ister bir spor karsilasmasinda hizli tempoya sahip olan bir sporcu olsun, ortaya çikan anlik çekimler net bir sekilde gerçeklestiriliyor. Kullanicilarin her zaman, her yerde daha iyi kareler yakalamasina olanak sagliyor.

Honor, Honor Magic5 Pro'da fotografçiligi yeni bir seviyeye tasiyan yapay zeka algoritmalarini gelistirmek için yatirimlara imza atti. Honor Magic5 Pro, DXOMARK Akilli Telefon Kamera siralamasinda ilk sirada yer aliyor.