Göksun'a Kirgiz çadirlari ile "Dayanisma Obasi" kurulduDurmus Genç- Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Güngören Belediyesince Kahramanmaras'in Göksun ilçesine kurulan 88 Kirgiz çadirina depremzedeler yerlesmeye basladi - Güngören Belediye Baskan Yardimcisi Ali Furkan Sevinç: - "Obada yaklasik 600 kisi olacak. Ayrica etkinlik çadirlarinda ramazan boyunca belediye olarak tiyatro faaliyetleri ve kukla gösterileri sunulacak"

Göksun'a Kirgiz çadirlari ile "Dayanisma Obasi" kurulduDurmus Genç- Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Güngören Belediyesince Kahramanmaras'in Göksun ilçesine kurulan 88 Kirgiz çadirina depremzedeler yerlesmeye basladi
- Güngören Belediye Baskan Yardimcisi Ali Furkan Sevinç:
- "Obada yaklasik 600 kisi olacak. Ayrica etkinlik çadirlarinda ramazan boyunca belediye olarak tiyatro faaliyetleri ve kukla gösterileri sunulacak"

KAHRAMANMARAS (AA) - DURMUS GENÇ - Güngören Belediyesi ve Dünya Etnospor Konfederasyonu is birliginde Kahramanmaras'in Göksun ilçesine depremzedeler için geleneksel Kirgiz çadirlarindan olusan "Dayanisma Obasi" kuruldu.

Yeni Mahalle'de belirlenen alana kurulan 88 Kirgiz çadirinda depremzedelerin rahat etmesi için bütün detaylar düsünüldü. Çadirlarin içerisine isitici, lavabo ve dus kabini de konuldu.

Aileler, ramazan ayinin ilk gününden itibaren çadirlara yerlesmeye baslayacak.

Yagmur ve günesten etkilenmeyen Kirgiz çadirlarinin içi kisin sicak, yazin da serin oluyor. Çadirlarin üst kapaklari açilabiliyor.

Obada ayrica sicak yemek imkani ve aileler için kültürel faaliyet alani da olusturuldu.

Güngören Belediye Baskan Yardimcisi Ali Furkan Sevinç, AA muhabirine, depremin ilk haftasindan itibaren Göksun'u kardes sehir ilan ettiklerini söyledi.

Bölgede ihtiyaçlar dogrultusunda çalismalara basladiklarini belirten Sevinç, ilk etapta Ericek'te 24 konteyner kurduklarini ve alt yapilarini tamamladiklarini ifade etti.

Karaömer Mahallesi ile Aslanbey Çiftligine konteyner kurduklarini anlatan Sevinç, sunlari kaydetti:

"Akabinde de Etnosspor ile buraya Kirgiz çadirlari kurmak için harekete geçtik. Yaklasik bir aydir buranin altyapisi ve çadirlarin kurulumuyla ilgileniyoruz. 45 kisilik ekibimizle beraber çalistik. Belediye Baskanimiz 35 gün buradaydi, çalismalari hep takip etti. Kirgiz çadirlariyla depremzedeler için güzel bir yasam alani olusturduk."

- "Konforlu bir yasam sunmak istedik"

Sevinç, yaklasik bir ay süren çalismanin ardindan Kirgiz çadirlarindan olusan "Dayanisma Obasi"nin depremzedeleri agirlamaya baslayacagini dile getirdi.

Alanda 88 Kirgiz çadirin yaninda 2 de etkinlik çadiri kurduklarini anlatan Sevinç, "Obada yaklasik 600 kisi olacak. Ayrica etkinlik çadirlarinda ramazan boyunca belediye olarak tiyatro faaliyetleri ve kukla gösterileri sunulacak. Burada çocuklarin hem etkinlik yapacaklari hem de bu durumun psikolojisinden bir nebze çikabilecekleri bir yasanti sunmak istiyoruz. Depremzedelere bu çadirlarda o psikolojiyi bir nebze unutturmak için konforlu bir yasam sunmak istedik. Tüm çabamiz bu yönde oldu." diye konustu.

Sevinç, çadirlara ilk etapta depremde hayatini kaybedenlerin yakinlari, yaralilar ve onlarin aileleri ile daha sonra depremden etkilenen engelliler, hamileler ile küçük bebegi olanlarin yerlestirilecegini aktardi.

Ramazan ayinda alanda genis çapli bir etkinlik yapacaklarini vurgulayan Sevinç, "Güngören Belediyesi olarak buraya 150 konteyner daha getirecegiz. Bunlari da belirledigimiz kirsal köylere 24'lü gruplar halinde kurup oradaki yasantiyi da saglamak istiyoruz. Insallah Göksun'da yaralari çok hizli saracagiz. Birlikte olursak her seyi asariz. Çok sükür zor gününde Göksun'un yanindayiz. Bölge kisin sert bir iklime sahip ama kil çadirlarin kisin sicak yazin serin olma özelligi bulunuyor. Bu kil çadirlar bizim kadim gelenegimizin bir ürünü. Bugün de bu çadirlarda depremzede kardeslerimiz yasayacak." degerlendirmesinde bulundu.