Göç Idaresi Baskani Toros, Meclis'te düzensiz göçle mücadele konusunda sunum yapacakAykut Yilmaz

Göç Idaresi Baskani Toros, Meclis'te düzensiz göçle mücadele konusunda sunum yapacakAykut Yilmaz

TBMM (AA) - Göç Idaresi Baskani Atilla Toros, 5 Ekim'de TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonunda, düzensiz göçle mücadele ve yürütülen denetimlerle ilgili sunum yapacak.

Edinilen bilgiye göre, Içisleri Bakanligi Göç Idaresi Baskani Atilla Toros, persembe günü TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonunun toplantisina katilacak.

Toros, komisyonda milletvekilleriyle, Türkiye'de bulunan yabanci sayilarina iliskin verileri paylasacak.

Geçici koruma kapsaminda Türkiye'de bulunan Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüsleriyle ilgili son durum hakkinda milletvekillerine bilgi verecek Toros'un, düzensiz göçle mücadele kapsaminda Istanbul basta olmak üzere Türkiye genelinde yürütülen çalismalar ve denetimler hakkinda da bilgilendirme yapmasi bekleniyor.

Toros'un sunumunda, yakalanan, sinir disi edilen ve ülkeye girisi engellenen düzensiz göçmenlere iliskin verileri, pilot bölge olarak Istanbul'da uygulanan ve 1 Ekim itibariyla Ankara, Izmir, Bursa ve Adana'da da uygulanmaya baslanan Mobil Göç Noktalari ile ilgili bilgileri paylasmasi öngörülüyor.